reklama

Po čom žena prahne, keď mužovi zahne?

Sú rôzne dvojice, slová či subjekty, ktoré k sebe nepasujú, ktoré k sebe nepriľnú ani pomocou chemoprénu. Jednoducho, matička a skrutka nie sú kompatibilné.Napríklad taký puritánsky ostrakizmus. Prekrásne ľubozvučné slovné spojenie, ale tuší vôbec niekto, čo to znamená?Alebo. Ja osobne si nedokážem spojiť so slovom politik istého obyčajného človeka, príkladného kresťana a vzorného homofóba. Vypadlo mi jeho meno, čo by až tak nemuselo prekážať, lebo so slovom politik si u nás nedokážem spojiť viacero ľudí bez toho, aby som nezmrzačil jeho význam.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (43)

Ešte inak. Ak viete po španielsky povedať iba gracias a Nadal, iste nezačnete prekladať Sto rokov samoty z originálu do slovenčiny.
Ak nedokážete zložiť lego, asi by ste si zbytočne podávali prihlášku na majstrovstvá sveta v riešení logických úloh.
Ak sa sotva navlečiete do trojdielnych plaviek, zabudnite na kariéru roztlieskavačky alebo mažoretky.
Ak si vaša partnerka kúpi výberovku Best of Robo Kazík, na koncert Motörhead ju asi ťahať nebudete. To by jednoducho nešlo.
Skrátka, sú veci, ktoré sa spojiť nedajú a ak sa o to niekto pokúsi, výsledok môže byť dosť pľuhavý.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako tí dvaja blázni, moji známi.

Od začiatku bolo každému jasné, že sa k sebe nehodia, videli to všetci okrem nich. Boli do seba takí zasprostení, že si ani nevšimli takú maličkosť ako je odlišný náhľad na hudbu, film či literatúru a vlastne na všetko, čo by dvoch malo spájať.
Kde jeden plakal, druhému šlo bok vyvaliť od smiechu. Ak jeden zahol doľava, ten druhý si to švihol v pohode doprava. Tí dvaja si v ničom okrem postele nerozumeli.
Keď máte dvadsaťpäť, mnohé sa dá kvalitným sexom ospravedlniť.

Mali sme skvelé manželstvo. Mal som dobrú prácu, zarobil som dosť, žena nikdy nemusela do zamestnania. Kupoval som jej tie najluxusnejšie veci, zlata mala viac ako vajdova žena, zaplatil som jej aj Sillicon Valley, ak vieš, čo tým myslím.
Dokonalá harmónia vydržala viac ako dve desiatky rokov, až kým sa nerozhodla pohľadať si zamestnanie.
Tu už mu zvlhli oči, vyzeralo to dosť úprimne, ale hlavu pod buchar by som za to nedal. Možno ho len navštívila sebaľútosť.
Odišla do Rakúska, domov chodievala sprvu pravidelne, potom už zriedkavejšie a napokon mi oznámila, že tam ostane.
Mali sme súd, rozviedli nás na prvý šup. Rozumieš tomu? Tu mala všetko, nemusela robiť nič, len sa starať o deti a o domácnosť, a tam si nájde nejakého jódlujúceho Tiroláka v lederhosenkách!
Chápeš to, človeče?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zakýval som hlavou, že nie, ale chápal som to dokonale. Jediné, čo som nechápal bolo to, že ako im to mohlo vydržať tak dlho.
Skrutka a matička... A chemoprén. Tento, kuffafix, držal poriadne dlho.
Ale povolil, ako inak.

Práve som si spomenul na toho „politika“ z perexu.

Ivan Rias

Ivan Rias

Bloger 
  • Počet článkov:  263
  •  | 
  • Páči sa:  66x

Spýtajte sa Ondra... Zoznam autorových rubrík:  AforizmyKultúraZábavaMôj názorEpigramyPoéziaPrózaLiterárne maličkostiPolitikárčenieOdpozorovanéOndroSúkromné

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu