reklama

Hlúposť má veľa podôb

Občas sa niekto zabudne dať zaočkovať proti tetanu, chrípke či proti hlúposti. Pri prvých dvoch počinoch je aká-taká šanca, že ich zábudlivec prežije bez väčšej ujmy. Lenže ak sa zabudne zaočkovať proti tretej hrozbe, môžu nastať veľké starosti, štrapácie, ba - a tých býva všade neúrekom - problémy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Pod Strečnom sa nedávno ako už neraz šinula kolóna áut systémom stop and go. Čosi ďaleko vpredu brzdilo premávku. Všetko bolo v pohode až do chvíle, kým to jednému náhle nepreplo a dal sa predbiehať. Prehrmel popri dvoch autách, no musel sa zaradiť. Stihol to len tak-tak. Hlupák! Tá s kosou si každého skôr či neskôr nájde, to je pravda, ale načo jej letieť ozlomkrky oproti?
Ak sa už niekto chce silou-mocou zmárniť, nech to urobí tak, aby nikoho pritom neohrozil. Môže sa napríklad zavrieť v izbe a dookola si na striedačku púšťať v telke Farmu a Panelák, ba navyše si to môže preložiť Ordináciou v ružovej záhrade. Garantujem, že ho po dvoch dňoch vynesú vo vreci.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Občas aj niektorý z politikov zabudne, že nie každý v tomto úžasnom právnom štáte je mechom praštený. Pamätáte sa na tajnú misiu štyroch nýmf z vládnej strany do Petrohradu? Viedla ju tá, čo má pod palcom hlasovanie disciplinovanej osemdesiattrojky.
Tá cesta vládnym špeciálom bola taká utajená, že o jej účele nevedeli ani samotné emisárky. Aspoň tak to vyznelo, lebo novinárom po návrate každá ľapotala niečo iné. Ale Najčistejší ich s vážnou tvárou na sneme za slabú komunikáciu po „obyčajnej služobnej ceste“ spucoval, že to vyzeralo ako naozaj.
Jasné, služobná cesta! My nie sme idioti, všakže, pán predseda.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Občas sa stane, že i ja zabudnem, kto som a kam smerujem. Našťastie je tu istá inštitúcia, ktorá sa ma vytrvalo a neomylne usiluje dostať na správnu cestu.
Doteraz som ani netušil, že som vyznávačom kultúry zla - čím ohrozujem existenciu samotného národa - a že podporujem sodomistický paškvil, akým je spolužitie dvoch žien či dvoch mužov. Vďaka, páni biskupi, otvorili ste mi skarpavené oči!
Nechce sa mi ani veriť, že to hlásajú tí, ktorí majú v náplni práce na prvom mieste lásku k blížnemu. Osobne si neželám, aby ma niekto, kto žije v metasvete a je úplne odtrhnutý od reality, urážal takýmto nevyberaným spôsobom.
Som neveriaci, ale nikdy som nikomu nezazlieval jeho vieru, či je to kresťan, mohamedán, hinduista, budhista, či futbalista. Nepíšem nenávistné články za odluku cirkvi od štátu, ale ani nežiadam stavať kostoly pre neveriacich.
Viem, že viera mnohým ľuďom pomáha prežiť aj tie najťažšie chvíle, ktoré sa niekedy v živote každého človeka vyskytnú. A možno ja prichádzam o niečo výnimočné, neviem.
Ale jedno viem určite - ľudia sa delia iba na slušných a oplanov. Iná možnosť nie je a ani nesmie byť.
A kto si myslí opak, mal by sa nad sebou aspoň zamyslieť.

Ivan Rias

Ivan Rias

Bloger 
  • Počet článkov:  263
  •  | 
  • Páči sa:  66x

Spýtajte sa Ondra... Zoznam autorových rubrík:  AforizmyKultúraZábavaMôj názorEpigramyPoéziaPrózaLiterárne maličkostiPolitikárčenieOdpozorovanéOndroSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu