reklama

New Yorská pamiatka na Johnna Lennona (vrátane fotografií)

Strawberry Fields je čast Central Parku v New York City, ktorá je venovaná beatlovi Johnnovi Lennonovi. Táto pamätná zem je pomenovaná podľa známej Lennonovej skladby, ktorú napísal spolu so svojím kolegom McCartnym, Strawberry Fields Forever. K Imagine a Strawberry Fields chodia fanúšikovia klásť kvety, jahody a sviečky už 25 rokov. Ja som mala to šťastie, že som sem zavítala.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)
Central Park
Central Park (zdroj: Roberta Dolinska)

Väčšinou sa ľudia stretávajú pri Imagine pri pripomenutí výročí Lennonovho narodenia a úmrtia. Lennon aj blízko Imagine skonal. Spolu s Yoko Ono bývali v apartmánoch v The Dakota, čo je naozaj len kúsok.

Mne sa do Central Parku podarilo (v lennonkách) zablúdiť v januári tohto roka. V chladnom, zimnom počasí som sa do neho vybrala s cieľom zájsť ku Strawberry Fields. Central Park má svoju typickú ,,filmovú" atmosféru. Bola som v ňom zatiaľ len raz, ale má niečo do seba. Áno, priznávam, The Beatles a Johnna Lennona zbožňujem a Strawberry Fields je mojou najobľúbenejšou časťou z celého parku. Veď sa v ňom kedysi aj Lennon prechádzal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Roberta Dolinská

Roberta Dolinská

Bloger 
  • Počet článkov:  85
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Som študentka amerických štúdií a žijem v Anglicku. V Londýne mám kapelu,zaujímam sa o bicie, hudbu, módu, fotografiu, film a históriu. Zoznam autorových rubrík:  Recenzie na albumyReportáže z podujatíHudobné osobnostiFilmyHudobné zaujímavostiFestival PohodaHudobné úletyJa a USASúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu