reklama
Martina Šostáková

Martina Šostáková

Bloger 
  • Počet článkov:  3
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Our future- our choice Zoznam autorových rubrík:  francúzska kuchyňaKrásy ParížaSúkromnéNezaradené

reklama

Zoznam článkov blogera

„Potage Parmentier“- Pórovo-zemiaková krémová polievka

Martina Šostáková

„Potage Parmentier“- Pórovo-zemiaková krémová polievka

Po dlhom čase som sa znova dostala k tomu, aby som sa s Vami podelila o jeden z mojich obľúbených receptov. Nechcem nič sľubovať, no vyzerá to, že sa budeme môcť takto virtuálne stretávať častejšie / aj keď je pravdou, že podmienky sú u nás doma ešte také, ako to nazvať, polobojovné :) /. Medzičasom som totiž pre Vás vyskúšala viacero nových receptov, no nakoľko som bola v takom časovom presse, nedostala som s ku zdokumentovaniu....

  • 11. nov 2010
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 0x
  • 2
"Poulet au porto"- Pečené kurča s portským, hubami a smotanou

Martina Šostáková

"Poulet au porto"- Pečené kurča s portským, hubami a smotanou

Dnes je na rade Kurča v portskom-“ Poulet au porto“ . Ak by som Vam mala na uvod predstavit toto skvele a pomerne jednoduche jedlo, poviem len, ze zakladom je, nam vsetkym zname, pecene kura ( „Poulet roti“) , „vylepsene“ sampinonmi a smotanou. Neviem ako Vy, ale ja tuto kombinaciu zboznujem :-).  Tak sa teda do toho mozeme pustit.

  • 11. aug 2010
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 2 677x
  • 6
Biele omáčky- nevyhnutný základ pre francúzsku kuchyňu

Martina Šostáková

Biele omáčky- nevyhnutný základ pre francúzsku kuchyňu

Uvodny prispevok svojho blogu venujem omackam. Omacky su totiz zakladom vacsiny francuzskych jedal a vo vacsine dalsich receptov preto uz len odkazem na ich zakladny recepet, ktory bude uvedeny v mojich jednotlivych prispevkoch, ktore sa budu venovat jednotlivym skupinam omacok. V ramci jednotlivych zakladnych skupin omacok najdeme recepty na viacere z nich, ktore, vo vacsine pripadov, predstavuju len akusi obmenu receptu "zakladnej" omacky danej skupiny....Tomuto prisposobujem aj moje koncipovanie receptov a poukazem teda len na rozdiely oproti zakladnemu receptu... Tema omacok ako taka, je temou velmi zlozitou, aj ked sa Vam to na prvy pohlad nemusi zdat..Ved uz len v samotnych slavnych parizskych kucharskych skolach sa im venuje niekolkomesacna pozornost...

  • 10. aug 2010
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 5 011x
  • 9
reklama
SkryťZatvoriť reklamu