reklama

Prvá jarná prechádzka

Prekrásne slnečné počasie mi nedalo, aby som ho iba tak premrhala pri telke, alebo sladkom  leňošení. Prehovárať som nikoho ani nemusela, naštartovalo sa auto a už som si vychutnávala jarnú prírodu navôkol.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

V našom okolí je vodná nádrž a ja, milovníčka vody, som neodolala nezaparkovať pri nej a nepokochať sa jej krásou. Voda ako inak bola zamrznutá a biela perinka ju pokrývala hustou a hrubou vrstvou, ktorú len tak neroztopí ani zubaté jarné slniečko. Pri aute som pozorovala nádherného motýlika, ako sa vznáša vo vzduchu, keď sledujúc jeho let som zdvihnúc hlavu od prekvapenia, až vykríkla. Nad mojou hlavou, na blankytnej oblohe plachtilo šesť nádherných bocianov, symboly rodiny, vernosti, súdržnosti J. Mala som ďalekohľad a tak som si do sýtosti vychutnala tento okamih nezabudnuteľných pocitov, slobody a ladnosti vtákov. Obďaleč som zazrela podbeľ a po odhrnutí lístia sa mi do očí zasmiali krásne slniečka, ktoré sa tam predvádzali a zdobili neutešené stráne sivých vrchov a lúk pri ceste. Celé okolie bolo presiaknuté omamnou vôňou a silou života, vášne a túžbou žiť. Prenádherná jarná atmosféra, mi dodávala životodárnu energiu a cítila som každým pórom mojej pokožky ako sa stávam krajšia, milšia, ba priam som žiarila šťastím. Také čaro má príroda J.

Iveta Špaková

Iveta Špaková

Bloger 
  • Počet článkov:  108
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Je obyčajná,mladá žena,ktorá sa presťahovala z rušného mesta na pokojný vidiek.Miluje prírodu a ticho jej pomáha pri tvorbe vlastných príbehov,ktoré však ležia v jej zásuvke a rada by to zmenila.Podarilo sa jej však aspoň to,že dva jej články boli uverejnené v oblastných novinách,čo ju inšpirovalo k ďalšiemu písaniu.Už učiteľka na základnej škole tvrdila,že jej slohy sú najlepšie a bola by z nej dobrá spisovateľka.Ktovie, možno sa jej to raz podarí... Zoznam autorových rubrík:  ÚvahaVlastné zážitkyPostrehyCestovaniePotulky prírodouV živote sa stávaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu