reklama

My prokurátori sme vyvodili závery, ktoré súdni znalci zrealizujú!

Vedeli ste, že aj 23 rokov po nežnej revolúcii existujú prokurátori, ktorí vo veci, ktorá je predmetom vyšetrovania, vedia vyvodiť záver bez toho, aby vedeli ako dopadne znalecké skúmanie a vôbec celé dokazovanie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Ubezpečuje nás o tom minimálne JUDr. Ladislav Hanniker z Generálnej prokuratúry SR - špecialista na boj proti environmentálnej kriminalite...

Dovolím si zacitovať jeho slová pre Enviromagazín: 

"...Kolegovia v Prešove sa v súčasnosti intenzívne venujú známej kauze rozmnoženia podkôrneho hmyzu vo Vysokých Tatrách po veternej smršti v roku 2004. Vlani (v r. 2008) sme boli na tvári miesta, čo ocenili hlavne lesníci ochranári, ktorí tvrdili, že zodpovední úradníci príslušných úradov životného prostredia sa u nich v tejto súvislosti neobjavili. Môžem potvrdiť, že tu viac ako inde platí, že lepšie je raz vidieť, ako desaťkrát počuť. A rozhodne sa to netýka len lokalít Tichej a Kôprovej doliny. Vyvodili sme závery, ktoré sa v súčasnosti realizujú a o ktorých sa verejnosť čoskoro dozvie".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Škoda, že pán Hanniker ľuďom nevysvetlil, ako sa dá vopred vyvodiť záver o niečom čo je ešte len predmetom skúmania a dokazovania. Možno ale ide len o jasnovidecké schopnosti. Ale ak nie, nevyzerá to potom ako objednávka, pri ktorej spracovávateľ, resp. vykonávateľ znaleckého dokazovania mal splniť predstavu objednávateľov, resp. mal dať váhu ich laickým názorom, povýšeným na závery? 

Keďže sa verejnosť o týchto záveroch, ktoré jej mali byť známe už v 1. polroku 2009, nedozvedela ani v r. 2010, ani v r. 2011, ale až pár mesiacov po voľbách v r. 2012, to môže nasvedčovať tomu, že napriek snahe tých, čo si znalecké skúmanie objednali (možno aj na mieru) toto skúmanie nepreukázalo ich závery. A ak aj napokon predsa len áno, tak by bolo možno zaujímavé vedieť, na ktorý pokus sa raz dané závery prokurátorov z r. 2008 konečne po 4 rokoch zrealizovali aj znaleckým subjektom. Asi netreba zvlášť pripomínať, že ak znalecké dokazovanie robí jeden subjekt takmer 4 roky tak to niečím riadne zaváňa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Citujem z odpovede Generálnej prokuratúry vo veci Tichá dolina z 5.10.2010: "V predmetnej veci sa vedie trestné konanie na Okresnom riaditeľstve PZ v Poprade." "Konanie nie je doposiaľ meritórne ukončené, pretože znalecký ústav nepodal doposiaľ vyčerpávajúci znalecký posudok. Predpokladá sa, že konanie bude ukončené do konca roka 2010."...

Čo k tomu dodať? Snáď len to, že aj keď pri takomto prístupe môže byť boj proti tzv. environmentálnej kriminalite len drahým divadlom za peniaze daňových poplatníkov, v ktorom v hlavných úlohách učínkujú Generálna prokuratúra a polícia, pozitívne na tom je aspoň to, že takíto ľudia sú len orgánmi činnými v trestnom konaní, nie sudcami. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Za OZ Marcel Burkert

Stop alibizmu

Stop alibizmu

Bloger 
  • Počet článkov:  158
  •  | 
  • Páči sa:  1 079x

- "Stop alibizmu - Has, aj čo ťa nepáli", je občianske združenie, ktoré chce v 1. rade nabádať občanov SR k spoluzodpovednosti za pomery v spoločnosti. Zoznam autorových rubrík:  Nezaradená10 ciest z bludného kruhuPolícia s.r.o.Spravodlivosť a právo s.r.o.Bankroty, úpadková kriminalitaOsobnosti alibizmuNevoličom alibistomSpoločnosťRómska otázkaIslamPlaty učiteľov a policajtovŠkolstvoZdravotníctvoŽivotné prostredieŠtátna ochrana pytliakovEnvironmentálna kriminalitaEkonomikaDôchodcomOstatná štátna správaBratislavskoKlamanie na piveOchrana spotrebiteľaO združeníRusofilom

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu