reklama

Čo si z práce denne odnáša lekárnička?

Svoju zúfalosť zo zdravotných problémov, všetku svoju nadobudnutú agresivitu sa rozhodol vybiť na lekárničke. Ostalo jej zle a niesla si to až domov. Smutné, že ani tam nenašla pochopenie...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

Všetko začal ako klasický deň v práci. Tam sa človek z času na čas nevyhne krízovým situáciám, nedorozumeniam, problémom a hádkam. To, čo ju čakalo tento deň prekonalo všetky temné predstavy. Do lekárne vošiel muž, zjavne zničený a strápený svojimi ťažkosťami. Predložil recept, kvantum lekárskych predpisov. Jeho chorobopis bol zjavne veľmi dlhý... Lekárnička postupne znášala lieky a všetko vyzeralo nádherne zohrato. Po výdaji všetkých liekov na recept si pacient vypýtal ešte jeden liek. Ten mu však nemohla vydať s vysvetlením, že už sa vydáva len na lekársky predpis. Pacient zjavne nechápal. Zrejme bol zvyknutý užívať ho a bežne si ho zaobstarávať aj bez lekárskeho predpisu. Nová situácia. Bežne ju človek akceptuje, možno s troškou frflania. Pacient to však psychicky nezvládol. Po tichom šomraní zvýšil na lekárničku hlas a posťažoval sa. Tá sa usmiala, aj keď jej úsmev už pomaličky zamŕzal. Pacient ostal ticho, vložil si lieky do tašky a podal peniaze za doplatky. Zdalo sa, že konflikt skončil. Lekárničku to očividne potešilo. Myslela si, že je z najhoršieho vonku. Vtom nastal nečakaný zvrat. Pacient opäť zvýšil hlas, pozrel lekárničke uprene do očí a namiesto rozlúčenia vyriekol nepekné želanie. "By som ti doprial moje choroby...", a odišiel.
Lekárnička zostala "zosypaná". Nebol tam nikto, kto by sa jej zastal. Celý deň jej bolo nepríjemne. Doma od partnera nedostala slová povzbudenia. Rozprávala mi to pri náhodnom stretnutí, už po dlhšom čase od incidentu. Vždy som ju poznal ako silnú osobnosť. Muselo to byť veľmi silné. Alebo ju trápi množstvo ďalších vecí? Zrejme to tak bude...do ohňa trápení a smútkov bol kvapnutý benzín hnevu a opovrhnutia.
Povzbudil som ju a porozprával niekoľko podobných zážitkov z učiteľskej profesie. Konečne sa usmiala.
 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jej práca, ako práca všetkých, ktorí pracujú s pacientmi, nie je často "med lízať". Je to o stretaní sa s tými, ktorí trpia, fyzicky aj psychicky. Je to práca trpezlivých s netrpezlivými. Je to práca, ktorá si vyžaduje úctu a obdiv a ktorá je tak často podceňovaná...rovnako, ako množstvo iných profesií. 

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  481
  •  | 
  • Páči sa:  2 203x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu