reklama

Všeobecná kalerábová teória

Pri skúmaní historických relikvií so študentského života som nedávno naďabil na jeden skvost. Krátka publikácia mala slúžiť ako príručka na zvádzanie žien pre neschopnejších jedincov nášho druhu, ku ktorým som bohužiaľ v tých časoch patril aj ja. Vznikla 24. 05. 1997 a najprv bola podaná ústnym výkladom počas vychutnávania si kúzelnej scenérie bezstarostnej existencie v pohostinských zariadeniach nižších cenových skupín. Autorom bol veľký gruzínsky teoretik Prof. Zaza Kompotkadze, Csc, kandidát milostných vied. Spoluautorom a podnecovateľom vzniku tejto bezosporu unikátnej príručky bol známy považský zvodca Doc. Malinký. K jej spísaniu došlo až o deň neskôr pri rekonštrukcii predošlého večera. Bol som poctený úlohou spísať a šíriť tieto perly ducha, aby mohli byť zachované aj pre budúce generácie. Robím tak aj týmto spôsobom.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (80)

Všeobecná kalerábová teória

(1. vydanie)

1.diel - formálna stránka opaľovania

(v príprave 2. diel - vybrané kapitolyz obsahu kalerábových namotávačiek)

1) Fáza: Oslovenie a prvý mentálno - psychologickýkontakt s objektom záujmu.

Kontakt nadviažemeakýmkoľvek spôsobom, spôsobilým upútať pozornosť objektu záujmu. Odnajpoužívanejších: „Nemáte oheň, krásna víla?", cez otrepané, ale účinné:„Nuda, čo?" alebo „Slečna, čo tak sama?" alebo jednoduché zvolanie „Fúha!"sprevádzané uznanlivým pokynutím hlavy, s prípadným dodatkomv rozšírenej verzii: "Tak, to už áno!" až po invenčné: „Slečna netancovaliste takto pred rokom v lete, v jednom bare na pobreží Jakarty?".Otrlejší, vulgárnejší jedinci môžu použiť ťažší kaliber: "Slečna, nespali smespolu náhodou?" alebo „Neležali sme minule spolu na záchytke?". Fantázii samedze nekladú, na upútanie pozornosti sú povolené akékoľvek prostriedky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nadviazanie kontaktu alenie je všetko. Mentálno-psychologický kontakt treba rozvíjať. Základnou zásadouv tejto fáze je, za žiadnych okolností nevypadnúť z úlohya nepodliehať chúťkam vylievať si srdce. Na to sú určení kamarátia každodenné posedenia pri pive, prípadne návštevy u odborne zdatných,študovaných lekárov duše. To že Vás odmietlo všetko ženského rodu, čo sa kedyvo Vašom okolí nachádzalo, ešte aj Hi - Fi veža značky Aiwa Vám odmieta načítaťCD - čko, je síce smutné, ale Váš objekt záujmu to nezaujíma, práve naopak,odpudzuje. Základnou úlohou je vykresliť sa ako tvrďas, ktorého skúša život,ale napriek tomu si zachoval svoju tvár, humanitu, vieru v ľudstvo akocelok, lásku, pravdu, dobro, krásu... Na tento účel neváhame použiťdychvyrážajúce príbehy (napr. o tom ako kamarát zjedol svoje zvratky, akosa náš iný kamarát narodil ako hydrocefal a teraz nemôže zohnať čiapkunadmernej veľkosti...), ktoré však vždy musia byť v tretej osobe. Príbehynesmú vybočiť z danej línie, medzi riadkami vždy (zdôrazňujemea podčiarkujeme vždy, a ešte pridávame pre istotu aj výkričníkvždy!) musí byť naznačené, že i keď tvrďasa ťažké životné okolnostizahnali do kúta, do kúta nepatrí, stále vie čo chce a ide za tým.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pokiaľ ide o očnýkontakt, v tejto fáze ho nevyhľadávame, ale nikdy neuhneme pohľadom prví,ak sa zhodou okolností naskytne.

Ukončenie prvej fázy sauskutočňuje prostredníctvom vyjadrovania všeobecných, bezobsažných, nejasnýchformulácií o životnej realite, v ktorých sú mimovoľne zakomponované:viera v krásu života, v pokrok ľudstva, v humanitu... čokoľvekpozitívne.

2) Fáza:Vnímanie. (Najdôležitejšia fáza)

Postupne, neuvedomujúc si to, začína rozprávať ona.Pohľady sa takmer neodtŕhajú, iba v niekoľko sekundových intervaloch.V týchto intervaloch pohľad nasmerujeme do prázdna, do diaľky, nikdy nievšak do výšky, nad objekt nášho záujmu, vyznelo by to povýšenecky. Keď stupeňzávažnosti tém stúpa, pohľad nevdojak nasmerujeme proti stolu tváriac sa, žeuvažujeme. Zdatnejší jedinci pritom môžu nasadiť politický výraz tváre zvaný „miernykakabus", ktorý vypovedá asi toto: „Osud sveta leží na mojich bedrách, ale jaho unesiem." Prikyvovanie neuškodí, ale nesmie sa preháňať, s empatiou samusí narábať opatrne, menej je niekedy viac. Rovnako to platí pri pohľadoch, nečumímeako hluchý za dedinou, keď môžeme čumieť ako teľa na novú metlu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak fajčíme, cigareta vždy musí pôsobiť ako súčasť ruky, pohrávame sas ňou jemne, nenútene, nie však detinsky alebo pateticky. Odklepáva sazásadne o filter.

V druhej fáze môže dôjsť aj k prvýmtelesným kontaktom. Dotkneme sa objektu záujmu sťaby náhodou, pričom dbámeo to, aby dotyk bol letmý, a aby objektu bolo zrejmé, že nešloo náhodu. Áno, konáme ambivalentne. Podčiarkneme to ostentatívnym:„Prepáč."

3) Fáza: Telesné kontakty. (Zlomová fáza)

Kvalitatívne aj kvantitatívne sa mení obsah nášho rozhovoru, rozprávamemenej, vychutnávame blízkosť jeden druhého. Tváriac sa, že jej rozumieme(nemusíme jej rozumieť naozaj, naozaj), ruka mimovoľne vojde do vlasov, prejdepo tvári, dotyky majú len platonický charakter, vyhýbame sa zásadne oblastiamsexuálneho záujmu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zlomový bod fázy sa uskutočňuje nasledovne: Prejavíme akoby nezáujem,a to tak, že sa napríklad začneme baviť s kamarátom sediacim obďaleč.Na chvíľu sa vymaníme z jej telesnej blízkosti. Ak objekt prejavínespokojnosť s týmto stavom (zmení sa jej postoj pri ceteris paribus) jenašou povinnosťou začať sa jej opäť venovať, čím sa započne štvrtá fáza.

4) Fáza:Orálny kontakt (prechod k vyšším fázam).

Množia sa dotyky v oblasti ramien, krku,vyhýbame sa ešte stále oblastiam sexuálnej túžby. Áno, aj prsiam.

Spravidla dochádza k orálnemu kontaktu. Techniky bozkávania pozriv: Prof. Ing. Pavol Pretlak, Csc., Lízing, jeho formy a technikyv strednej a východnej Európe, praktická príručka, obrazová prílohačíslo 15. Počas bozkávania sa venujeme najmä oblasti drieku a bokov, stálevynechávame relevantné oblasti enormného záujmu.

Postupne sa perami zmocňujeme ucha, pričom rozlišujeme nasledujúce reakčnétypy:

a) prudkémyknutie sa partnerky (odtrhne sa od nás) - o ucho sa viac nepokúšame,

b) partnerkaodsunie ruku venujúcu sa driekovej oblasti na iné miesto - uchu nechávamevydýchnuť, ale pokúsime sa ho zmocniť neskôr,

c) partnerkaruku venujúcu sa driekovej oblasti odsunie mimo tela - ucho prestáva byťpredmetom nášho záujmu,

d) partnerkaakceptuje, že sme sa zmocnili ucha - môžeme si dovoliť takmer všetko, okrempristúpenia k samotnému pohlavného aktu.

K pristúpeniu k vyššie spomenutému aktu (v niektorýchstarších publikáciach nazývanému aj ako „naplnenie vzťahu") dôjde v najbližšíchdvoch až troch dňoch, plus - mínus dva roky. Aby k nemu došlo je potrebnézachovať nasledovné jednoduché pravidlá:

  • nevypýtať sikontakt (telefónne číslo) ako prvý,

  • ajv prípade vehementnej ponuky, vyžadovania pohlavného zblíženia, tzv. výzvyna súlož, túto neakceptujeme, decentne, no najmä čo najzdvorilejšie juodmietneme a odložíme na iný vhodný termín, partnerke tým dokážeme, že juvnímame ako niečo viac ako len sexuálny objekt,

  • ak nezavolásama, nevoláme hneď na druhý deň, ale až zhruba o dva dni, aby smenepôsobili dojmom neukojenca.

Samotný akt, aplikácia, pozri: Liebe, Sex und Zärtlichkeit, Praxis und Applikation, Prof. HelmutKugelschreiber und Kollektiv.

Varovania a tipy na záver:

  • nepoužívaťvulgarizmy,

  • rozprávaťv inotajoch, udržiavať napätie pomocou nasadzovania tzv. chrobákova kalerábov do hlavy,

  • pôsobiťdojmom obyčajného chalana, ktorý nie je obyčajný, je iný ako ostatní, taktrochu zvláštny, zaujímavý.

S prípadnými podnetmi, návrhmi a kritikou sa obráťte na tím spoluautorov:Prof. Kompotkadzeho, Csc. a Doc. Malinkého.

Všetky práva sú vyhradené. Ako učebný text schválilo dňa 25. 05. 1997Ministerstvo školstva Slovenskej republiky a vedúci Katedry sociálnej ainterpersonálnej interakcie Univerzity Františka Krištofa Veseléhov Bratislave, Doc. Ľubomír Malinký.

Vytlačili Stredoslovenskéihličkové tlačiarne Andriuch and company, a.s. Puchiv.

Náklad: 1 kus (nepredajné, lenpre interné a internátne účely)

Andrej Valentiny

Andrej Valentiny

Bloger 
  • Počet článkov:  55
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Autor je zástupcom šéfredaktoravirtuálneho časopisu GUPKA (gýčovo úderné periodikum konzumnéhoasociála).Časopis od svojho založenia dlho nevyvíjal aktívnu činnosť, od 14. 06. 2007 je však všetko inak. Jedine, že by nie. Zoznam autorových rubrík:  GUPKA EgocentrikGUPKA CucfľakGUPKA VýlevkaGUPKA HebedoGUPKA ZásmažkaGUPKA KrompáčGUPKA PoklopGUPKA ŠušeňGUPKA MäkčeňGUPKA ČrpákGUPKA SpúšťRádio Slobodný TekovTV HľuziakSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu