Kočoňa

Keďže sa u nás zmenilo počasie na mierne studené, dostala som nápad uvariť kočoňu /huspeninu/

Písmo: A- | A+
Diskusia  (34)

Kočoňu by naša rodina jedla nepretržite, je to rodinná pochúťka číslo jedna. Ómamin recept je nasledovný:

Do 20 litrového hrnca dáme variť minimálne 6 bravčových nožičiek a obrovské množstvo kožiek. Musí byť ich skôr viac ako menej aby sa ušli do každej misky. pridáme aspoň 8 cibúľ, veľa cesnaku, množstvo mrkvy a petržlenu. Celé korenie a zopár zrniek Nového korenia. Privedieme do varu a od bodu varenia varíme minimálne 5-6 hodín na miernom ohni. Keď sa na povrchu začne objavovať povlak odstavíme a pridáme soľ podľa chuti. Mäso a kožky rozporcujeme do misiek a tanierov. Precedíme kočoňu a nalievame na tie kožky a mäso. Uložíme na chladné miesto a čakáme netrpezlivo kým stuhne.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pri stolovaní posypeme kočoňu pokrájanou cibuľou a zalejeme kvapkou octu. Zajedáme čerstvým chlebom.

Nezabudnime že v zrážaní kočoni pomáha vo veľkej miere zelenina, cibuľa a cesnak. Takže nešetríme. A soľ len úplne na koniec!!!

PS: Z 20 litrového hrnca vyjde asi na 40 misiek, u nás je to aj tak málo:)

Anna Zboraiová

Anna Zboraiová

Bloger 
  • Počet článkov:  111
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Fascinujú ma matky, ktoré napomínajú svoje deti potichu a oni ich poslúchajú.Mám svoje názory na veci okolo seba ale ak sa zmýlim uznám svoj omyl a nežijem v ilúzii o svojej pravde. Zoznam autorových rubrík:  Ómamine receptyNáhle traumy vedomiaAnnikine fejtónySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Radko Mačuha

Radko Mačuha

225 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu