reklama

Ďakujeme, odíďte!

Od Ježiška si želám len jedno: Aby sme si mohol dovoliť ukázať štrajkujúcim lekárom figu borovú a poslať ich kade ľahšie. Hoci ťažko by bolo nájsť pre nich ľahšiu cestu. Poslať ich do súkromných nemocníc? Alebo ďalej na západ? Alebo na opačnú stranu, medzi pacientov? Súdiac podľa toho, čo dnes navrhli ich odborárski hovorcovia, by celkom dobre zapasovali medzi pacientov mojich obľúbených psychiatrických kliník.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (180)

Dnes som sa dočítal, ako poradili vláde, kde nájsť peniaze pre ich chudobné a zúbožené rodinné rozpočty. Tak napríklad môžeme porušiť ústavu a zakázať zisk zdravotným poisťovniam. Akademický kurič v Nemocnici Pod orechom v Košiciach Berky Jariabok tvrdí, že to by už rovno mohli zakázať zisk aj farmaceutickým firmám, následne súkromným nemocniciam a súkromným ambulanciám a ešte aj inštalatérom a aj tak by to nestačilo. Štátne nemocnice vždy zožerú viac, ako dostanú, tvrdí Berky Jariabok, otec takmer dvoch detí a jedného dievčatka.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Lekársky odborársky predok prišiel aj s druhým návrhom: vyrubovať pokuty 20-40 eur pri zneužití záchraniek. Predstavme si hypotektonickú prísahu... eee.. hypotetickú situáciu, že nájdem na okraji cesty chlapa v bezvedomí. Zavolám sanitku a oni zistia, že tam ten nešťastník len zaspal. Chlap sa preberie, vynadá nám, čo ho budíme a odíde sa vymočiť do neďalekého hlohu. Ja zaplatím pokutu 40 eur. Týždeň na to znova nájdem chlapa v bezvedomí. Súťažná otázka, priatelia: Čo asi tak urobím?

Viem, že nie je ľahké - ak nie nemožné, nechať ich odísť. Ľudia ich potrebujú. Ale ak by sa nám to podarilo bez tých štrajkujúcich ogrgeľov nejako rozchodiť, s pomocou vojenských nemocníc, súkromných kliník a zahraničných lekárov, chcel by som sa dožiť toho, ako sa budú s prosíkom vracať. A ako ich nikde neprijmú a tých dvetisíc lekárov nakoniec skončí v stavebníctve ako robotníci. Pretože platy stavebných robotníkov sú zúfalé a nemá za nich kto štrajkovať.

Ján Babarík

Ján Babarík

Bloger 
  • Počet článkov:  218
  •  | 
  • Páči sa:  3x

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu