reklama

Cirkev Svätej Tácky sa pripája k oslave Vianoc

Pápežský vikár kardinál Camillo Ruini vyzval v piatok prostredníctvom tlače Cirkev Svätej Tácky, aby sa aktívnejšie pripojila k oslave Kristovho narodenia. Mrzí ma, povedal kardinál pre denník L´Osservatore Romano, že tak významná a mienkotvorná cirkev pristupuje k oslave Vianoc takto pasívne. A to práve teraz, keď vianočné symboly prehrávajú boj s nihilistickou politickou korektnosťou. Apoštol Brngar mu v populárnej show Larryho Kinga Live v televízii CNN odpovedal: Dobre.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Dnes ráno na tlačovej besede na benzínovejpumpe v Terchovej Konzílium Svätej Tácky oficiálne oznámilo svoje rozhodnutiedvom náhodne okoloidúcim nezamestnaným kombajnistom z Hornej Tižiny (IvanoviVrábľovi a Michalovi Habdžovi): "My, Cirkev Svätej Tácky, sa z úcty kukultúrnym tradíciám Slovenska a z úcty k našim súčasným a budúcim veriacimpripájame k oslavovaniu Vianoc. A celkom sa na to tešíme, lebo celý rok sme trucovali."

Rímskokatolícka cirkev na Slovensku si potomto prehlásení vydýchla, pretože bez aktívnej účasti Cirkvi Svätej Tácky bytohtoročné Vianoce skončili rovnako srandovne, ako posledné voľby. Vtelevíziách sa už v podobe nesmrteľného popevku objavil prvý príspevok SvätejTácky k Vianociam:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Viánoce kvi-kvi-kvi!

Poďte všetci vstúpiť do našej cirkvi!

Ktorá to je? To je jasné ako facka,

nie je lepšej cirkvi ako Svätá Tácka!

Nový Zákon nech sa stane najstarším,

Svätá Tácka je snom naším aj vaším.

Ján Babarík

Ján Babarík

Bloger 
  • Počet článkov:  218
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu