reklama

17 otázok, na ktoré Sulíko-Matovičovci nemajú odpovede

Minimálne na väčšinu z nich. Vrátane podotázok. V každom prípade, rád by som nevyhýbavé odpovede na ne konečne počul a už teraz sa teším na vecnú diskusiu bez útokov...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (97)

1) Ak je Bugár tak bezcharakterný, alebo dobrý, resp. ešte donedávna bol dobrý a vhodný na spoluprácu so Sulíkom a Matovičom, prečo by nemohol byť vhodný aj pre Fica?... Nie je lepšie keď takýto bezcharakterný človek, ako o ňom voliči SaS a OĽaNO hovoria, spolupracuje s bezcharakterným Ficom ako s charakterným Sulíkom a zvlášť charakterným Matovičom?... 

1a) Je normálne ak hneď po voľbách bol Bugár pre Matoviča vhodným partnerom do partie, aj keď pred voľbami (podľa slov Bugára, ktoré Matovič nevyvrátil) nechal šíriť letáky, aby ľudia nevolili Most-Híd?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

1b) A je normálne, že akonáhle Bugár videl to, čo Matovičovci so Sulíkovcami vidieť nechcú, a to, že SNS (mimochodom pred voľbami v očiach pravice nepriateľ č. 2) im dáva košom, a tým aj pravicovej koalícii, Matovič otočil znovu a Bugár sa v jeho očiach opäť stal stelesnením bezcharakternosti? 

2) To isté platí aj o Procházkovi. Je normálne ak Matovič nahral svoj súkromný rozhovor s kamarátom Procházkom, aby ho vo vhodnej chvíli odhalil národu ako daňového podvodníka, vyzval ho na detektor lži a o pár mesiacov s ním chcel vládnuť tejto krajine? 

3) Ak je Matovič tak zásadový, prečo aj Kollára (po zverejnení fotiek z jeho tzv. náhodného stretnutia s mafiánmi), nevyzval na detektor lži?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3a) Kollár je s takýmto profilom pre Matoviča a jeho voličov dôveryhodným partnerom???

3b) Procházka, Palko, Mikloško a ďalší s ktorými chcel svojho času Matovič spolupracovať a ktorých vyzval na detektor lži, si vyšetrenie na detektore zaslúžili a Kollár nie???

3c) Čo by spravil Matovič ak by mu niekto pred voľbami poslal fotografie, na ktorých by bol s mafiánmi odfotený trebárs Fico??? Povedal by, že to nič neznamená byť viacnásobne pri rôznych činnostiach odfotený s mafiánmi a vrátil by preto tieto fotky odosielateľovi s tým, že ich nepoužije???

3d) A čo vy voliči OĽaNO, súhlasili by ste s takýmto netradičným postupom? A súhlasíte s dvojakým metrom lídra Matoviča? Alebo to dvojaký meter nie je? 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3e) A čo by spravil Matovič v prípade ak by mu niekto pred voľbami poslal fotografie, na ktorých by bol s mafiánmi odfotený pre zmenu trebárs Béla alebo Rado? 

4) Ak Bugár, spoločne s Procházkom aj Dankom, utvoria vládu s Ficom, a teda v mnohých očiach pravicových voličov a politikov sa stanú prví dvaja z menovaných s veľkou pravdepodobnosťou veľkými zradcami a špinavcami, to akože v budúcich voľbách, ak prejdú znovu do parlamentu (alebo aspoň časť ich poslancov pod inými vlajkovými lodičkami), budú stále považovaní za zradcov a špinavcov, alebo sa znovu urobí "čiara" a znovu budú vhodní na spoluprácu so Sulíkom a Matovičom?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

4a) A kde je vôbec tá hranica kde sa táto čiara ešte dá spraviť a kde sa už nedá? Je to nejako číselne podchytené, že koľko káuz, škandálov, nakradnutých peňazí, zrád atď. musí dotyčný vyrobiť, že už mu žiadna čiara nepomôže? 

4b) Spomínate si na časy keď Matovič bol pre Sulíkovcov absolútne nevhodným na spoluprácu? A viete aj prečo? Žeby sa Matovič zmenil tak radikálne pozitívne (čo preukázal aj na príklade Procházka, ktorého v záujme Slovenska natrel z krátenia dane, aby s ním neskôr chcel spolupracovať), že už je pre spoluprácu s SaS vhodný???

A opačne, Sulík je pre Matoviča odrazu tiež vhodný do partie? http://vybrali.sme.sk/c/SaSkari-saskuju-alebo-ako-Bugar-Sulika-usvedcil/  

Kde je po týchto skúsenostiach aspoň minimálna záruka, že títo dvaja egoisti, zvlášť ak by mali vládnuť krajine, potlačia svoje egá a nepoložia vládu skôr než táto niečo pre občanov aj spraví?

5) A ak náhodou Bugárovci a Procházkovci už na spoluprácu vhodní nebudú, a do parlamentu po budúcich voľbách nepostúpi ani „dôveryhodný“ Kollár, kto ďalší bude prichádzať do úvahy pre možnú budúcu koaličnú spoluprácu so Sulíkom a Matovičom?: Kotleba? Nacionalistická SMK? Ale vzkriesená KDH, ktorú mnohí pravicoví voliči nenávidia skoro tak ako Smer? To vážne veríte tomu , že po budúcich voľbách budú môcť Sulík a Matovič zostaviť vládu bez toho, aby sa doprosovali (bývalých) „zradcov“? 

5a) Alebo si predstavitelia SaS (ktorej voličom som aj ja) a OĽaNO trúfajú získať toľko percent, že po najbližších voľbách zostavia vládu sami???

6) Ak každý líder relevantnej pravicovej politickej strany bude pred voľbami vyhlasovať s kým do vlády áno a s kým nie, je to zodpovedné? 

7) Čo je zodpovednejšie a čo nezodpovednejšie: Spolupodieľať sa na zodpovednosti a teda v patovej situácii vytvoriť kombinovanú, pomernú vládu, ktorej súčasťou by boli všetky strany (ak by o to mali záujem), ktoré sa dostali do parlamentu, teda prevažne pravicové (kde by sa pravica s ľavicou mohli navzájom kontrolovať a vo veciach, na ktorých by sa nevedeli zhodnúť alebo dohodnúť by tak či tak rozhodol len parlament, ako zákonodarný orgán), alebo hrať sa na vlastnom piesočku, vykrikovať, polarizovať, šíriť nenávisť a hystériu, obviňovať, zbierať lacné politické body a mať tu pritom politickú krízu, patovú situáciu a tým pádom aj predčasné voľby, ktoré s veľkou pravdepodobnosťou, ako to vyhlasujú aj Sulík s Matovičom, nič nevyriešia?

7a) Nútil by niekto v takejto prípadnej vláde Sulíkovcov a Matovičovcov, aby hlasovali za také veci s ktorými by nesúhlasili? Kto? Fico? A oni by sa akože podvolili? 

7b) Zakazoval by im niekto informovať verejnosť o veciach na ktorých sa vo vláde nedohodli? (Link na článok o kombinovanej, pomernej vláde ako stopke alibistom a krikľúňom: http://burkert.blog.sme.sk/c/407318/kombinovane-pomerne-zlozenie-vlady-koniec-zlepencom-kriklunom-a-mozno-aj.html)

7c) Nepripadá vám váš postoj tak trochu boľševický? Ak vládnuť, tak jedine s tými ktorých si vyberieme my, lebo tí sú tí správni???... Aby vám do toho nikto nekafral? A čo taká pluralitná demokracia? 

8) A ak Sulík s Matovičom napriek tomu nechcú za žiadnych okolností byť vo vláde s Ficom a spol. prečo sú s nimi v parlamente? Prečo tam, a a nie len tam, ale aj v parlamentných výboroch sedia a diskutujú o návrhoch zákonov spolu s Ficovcami? Nebolo by preto lepšie z parlamentu odísť ako sa takto „špiniť“? Alebo tam im až tak Ficovci nevadia?

8a) A ak im tam až tak nevadia, prečo by o zákonoch nemohli diskutovať a rokovať ako rovnocenní partneri aj na pôde vlády, kde sa zákony pripravujú, nie schvaľujú?

9) Z hlavy koľko dokážete vymenovať vecí o ktorých rozhoduje vláda? Zrejme každý vie minimálne to, že vláda je (len) výkonným orgánom moci a že o najpodstatnejších veciach rozhoduje tak či tak parlament. Je to pre parlament, kde spolu sedí, diskutuje a rozhoduje pravica s ľavicou, málo alebo veľa? 

10) Ak by našu vládu mohli tvoriť všetky strany, ktoré sa dostanú do parlamentu, alebo dajme tomu 3 najsilnejšie strany, bolo by to jednoznačne horšie oproti modelu, keď celú vládu tvorí buď jedna strana, alebo nejaký zlepenec stojaci neraz na kúpených alebo vydieraných poslancov? 

11) Je nepochybné, že každý systém zostavovania vlád má svoje negatíva a pozitíva. Ale vážne ste presvedčení o tom , že systém ktorý tu máme doposiaľ je udržateľný a že neexistuje lepší?

11a) A ak sa súčasný systém hoci aj podarí udržať aj do nového volebného obdobia a ďalších, nemyslíte si, že daň za toto udržiavanie bola, je a bude príliš veľká? Napr. hádzanie špiny a viny len na konkurenciu, keďže spoločná zodpovednosť za riadenie štátu neexistuje, ďalej veľmi rozšírený dvojaký politický meter ako národný šport, známe zlepence, vydieranie a kupovanie poslancov, jednofarebná vláda, ktorej počínanie v jednotlivých rezortoch nik priamo nekontroloval, atď.

12) Ako je možné, že ani „pokrokoví“ Sulíkovci a Matovičovci sa doposiaľ ani len vážne nepokúsili odpolitizovať políciu, prokuratúru a justíciu ako základný predpoklad na urobenie poriadku v štáte? Pričom na to mali skvelú príležitosť v období 2010 – 2012, keď boli súčasťou pravicovej koalície.

12a) Buď si naivne mysleli, že Fico sa viac k moci nedostane, alebo im neodpolitizovanie týchto zložiek náramne vyhovovalo. Aká je prosím tretia možnosť? Zbabelosť? Alebo existuje aj nejaká 4. možnosť? Aká prosím? 

12c) A čo hovoríte na toto? Máte nejaké protiargumenty?: Gorila a alibista Daniel Lipšic - minister vnútra SR: http://burkert.blog.sme.sk/c/288485/Alibista-Daniel-Lipsic-minister-vnutra-SR-Pripad-Gorila.html. Alebo aj ďalšie články z tohto blogu z rubriky Polícia s.r.o.: http://burkert.blog.sme.sk/t/49398/policia-s-r-o-patra, kde sú viaceré také, ktoré sa týkajú "skvelej reformy" polície za velenia dvojice Lipšic a Spišiak.

13) Aj v prípade, že Richard Sulík zostaví tzv. pravicovú vládu, či už po týchto alebo po najbližších voľbách, nemyslíte si, že skôr alebo neskôr sa do kresla premiéra aj tak dostane niekto kto bude pre pravicových voličov neprijateľný? Či už to bude nejaký rodený populista, demagóg, marxista, radikál, alebo osoba stelesňujúce všetky uvedené prívlastky plus s nejakou tou výbavičkou navyše, ako napr. bezcharakternosť. Veď takýchto niekoľko desiatok percent voličov miluje. Stačí, že vedia dobre rozprávať a hovoriť to, čo veľká časť voličského spektra chce počuť.

13a) Alebo u nás to tak nechodí??? Alebo občania dozreli natoľko že niečo také už nehrozí? 

13b) Čo z toho, keď takýto politik za pár mesiacov zlikviduje značnú časť dobrých veci, ktoré zaviedol jeho predchodca a ušetrené prebytky rozdá svojim sponzorom atď.?

14) Je to v pohode, že zásadné otázky a veci sa po každých voľbách zvyčajne riešia nekoncepčne, nesystémovo, bez spolupráce s opozíciou, akoby každá nová vláda čo prichádza bola večná? Nie je to choré?

14a) Samozrejme, každá vláda chce len to „najlepšie“... Výsledok? Ukážkové školstvo, ukážkové zdravotníctvo, minimálna nezamestnanosť, takmer vyriešená rómska otázka, apolitická polícia... Treba ešte pokračovať? 

15) Ak zďaleka nie je vylúčené, že do kresla premiéra sa skôr alebo neskôr a aj opakovane dostane ďalší populista, nebolo by preto lepšie začať presadzovať kombinované, pomerné zloženie vlád? 

15a) Ak sú Sulík s Matovičom dobrými a múdrymi politikmi a ide im v prvom rade o dobro štátu, nemali by myslieť v horizonte viacerých volebných období alebo dokonca desaťročí?

16) Ak chce na nejaký "pravičiar", alebo "ľavičiar" protiargumentovať tým, že pri kombinovanej, pomernej vláde by na jednotlivých ministerstvách podvádzali zhodne pravica aj ľavica, prečo potom tzv. pravičiari volia len pravicu, a tzv. ľavičiari len ľavicu, ak medzi nimi nie je rozdiel a podvádzajú všetci? 

17) Čo bráni Sulíkovi a Matovičovi položiť aspoň gro z vyššie uvedených otázok aj svojim voličom a povedať im, že pri predvolebnom sľube, ktorý im dali, že s kým do vlády nie a s kým áno, nepočítali s patovou situáciou a to čo spravili Bugár a Procházka vyplývalo alebo mohlo vyplývať z toho, že pravicovú vládu zostaviť bez SNS nebolo možné?

17a) Bude sa Sulík, Matovič a spol. tešiť v prípade, že sa nedajbože... ľavicovo-pravicovému zlepencu bude dariť viac ako tomu, ktorého boli súčasťou v rokoch 2010 - 2012? 

P.S.:

Som, aj keď s výhradami, dlhoročný volič pravice, a momentálne som voličom SaS. 

P.S. 2:

Voliči Smeru, nejasajte, radšej ukážte príklady, kto z vás kedy si dovolil položiť aspoň pár nepríjemných otázok Ficovi alebo Kaliňákovi. (Osobne z fleku by som ich vedel položiť minimálne 17). Nehovoriac ešte o tom, že by ste si to dovolili verejne. Apelujem aj na vás, klaďte ich. Pýtajte sa! INAK NASA POLITIKA NEVYZDRAVIE!!! Keďže naši politici sú na kritiku zvonku, teda na kritiku z táborov konkurenčných či znepriatelených VYSOKO IMÚNNI.

Súvisiaci článok:

http://burkert.blog.sme.sk/c/407318/kombinovane-pomerne-zlozenie-vlady-koniec-zlepencom-kriklunom-a-mozno-aj.html

Marcel Burkert

Marcel Burkert

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  401
  •  | 
  • Páči sa:  52x

Bývalý VIP bloger, od 19.11.2021 síce nie zmazaný, ale umlčaný. Viac v článku „Tak ste ma tu umlčali". Okrem toho aj bežec na dlhé trate a dekonšpirátor; teda má za to, že za zlom vo svete nie sú Židia, ani tajné spolky a dokonca ani USA, ale nadvláda rozumu nad citom, resp. prepestovaný rozum, absolútna neznalosť zmyslu života, duchovná lenivosť. Neschvaľovateľ ruskej okupácie Ukrajiny, kritik socializmu s „ľudskou tvárou", aktívny skeptik poukazujúci na nebezpečenstvá vyplývajúce zo pseudohumanizmu, fanatického multikulturalizmu. z totálne prekrúteného učenia proroka Mohameda jeho následovníkmi, širenia ich politickej ideológie pod maskou náboženstva, slepej viery v toto učenie zo strachu pred fanatikmi, alibizmu moslimských a tiež európskych lídrov, ktorí otvárajú dvere tejto "novej" totalitnej ideológii. Zoznam autorových rubrík:  Očkovanie a Covid ZdravieDuchovné otázkyRómska otázkaMuž a ženaŠkolstvo a výchovaIslam a zahraničná politikaOchrana prírodyEnvironmentálna kriminalitaPolícia s.r.o. pátraDúbravka, BratislavskoPotulky D. Kobylou a okolímPotulky BratislavouPotulky Slovenskom a ČRPotulky RakúskomPotulky EurópouPotulky IslandomPotulky USAPotulky Afrikou a ÁziouPolitika a spoločnosťEkonomikaMarenie výkonu cestnýchkontrolMaratóny experimenty 1992-2009Šport inakNadávať na USARusofilom a socialistomSpravodlivosť & NesúdnosťVýroky na zamyslenie 2/2016

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu