reklama

Do Španielska letecky za tri tisícky

Rozprávala mi jedna dievčina - vysokoškoláčka, ako sa dostala do Španielska, ako sa odtiaľ vrtátila a ako plánuje návrat. Šokovalo ma to.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Po rozhovore s Luciou som zostala prekvapená. Nuž, som jednoducho stará a tieto veci sú pre mňa španielska dedina. A práve o Španielsko ide. Lucia študuje na Slovensku prekladateľstvo a tlmočníctvo a jej špecializáciou je španielčina a angličtina. Po prvom ročníku sa rozhodla štúdium prerušiť. Na internete si našla niekoľko projektov, ktoré umožňujú dobrovoľníkom pôsobiť v krajine, učiť sa jazyk, spoznávať ľudí. Nakontaktovala sa na jednu z našich nadácií. Skutočne jej pomohli a ona sa tam dostala. Uhradili jej cestu. Zo začiatku bola trochu sklamaná, pretože chcela pracovať s deťmi a poslali ju pracovať do domova dôchodcov. Nakoniec si deti užila počas letného tábora. Z celého pobytu bola unesená. Vidiecke prostredie niekoľko sto metrov od mora a perfektné bývanie na ňu pôsobili ako dovolenka. Stačilo je pracovať tri hodiny denne v domove dôchodcov. Náplňou "práce" boli prechádzky a robenie spoločnosti starým ľuďom. Potom už len voľno. Lucia bola spokojná so spolubývajúcimi, s celkovou organizáciou pobytu, s prostredím. Dokonca z peňazí, ktoré dostávala na stravu, si zaplatila výlety a niečo si doniesla aj domov. Teraz plánuje cestu späť. Už nemá možnosť dobrovoľníckej služby, ale našla si tam rodinu, do ktorej pôjde robiť au pair. Na internete sledovala ceny leteniek a našla si super kombináciu. Z Budapešti poletí do Londýna len za letiskové poplatky 1 400 korún. V Londýne navštívi kamarátku a o niekoľko dní absolvuje letecky cestu do španielskeho Santanderu za smiešnu sumu 1 500 korún. Najviac sa vraj bojí niekoľkohodinovej cesty autobusom do Sevilly. Tá bude drahšia ako obe letenky. Čo dodať? Nemyslela som si, že je také jednoduché cestovať. Oveľa zložitejšie je násť inteligentné dievča, ktoré to dokáže.

Jolana Čuláková

Jolana Čuláková

Bloger 
  • Počet článkov:  166
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bývam s manželom a štyrmi deťmi v dedine neďaleko Nitry. Plánujem spáchať virtuálnu samovraždu. A tuto dolu si kliknite na inzerciu. O to ide... Zoznam autorových rubrík:  Komerčne vďačnéToto nečítajteMoje malé každodennostiAko sa žije inýmKultúraAntikultúraCestovanieHaluzePoéziaNeskutočné príbehyO slobode a manipuláciiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu