reklama

Ako sa žije nevyvoleným

Nedostala som sa do užšieho výberu VyVolených. Chcela som tam ísť, namôjdušu som chcela. Ale musela som si priznať, že na to nemám. Som bojko. Nikdy nebudem vyvolená. Nedokážem to. Nie som výnimočná. Som obyčajná ufrflaná takmer štyridsiatnička. Také tam nepotrebujú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Viem presne, koho potrebujú. Ľudí, ktorí sa nehanbia povedať pravdu priamo do očí a to ja nedokážem. Neviem sa ani ponevierať celý deň a vykašľať sa na svoju rodinu a blízkych. Tvorcovia reality show potrebujú ľudí, ktorí nemajú zábrany. Ja mám problém vyzliecť sa pred masérom. Oni chcú, aby ženy dobre vyzerali a ja mám rozkysnuté stehná s pomarančovou kôrou, zadok ako lavór, na bokoch rôsolovitú pneumatiku a tvár plnú červených žiliek. Nie som dosť estetická pre oko kamery. Oni vybrali ženy, ktoré sa vedia módne obliecť a ja si obliekam to, v čom sa dobre cítim a veľa to nestojí. Oni potrebujú ambicióznych ľudí a ja som to dopracovala tak akurát k štyrom deťom, vyhadzovu z práce a len k jednému manželovi, s ktorými som sa dokonca ani nerozviedla. Oni potrebujú ľudí, ktorí predstavujú súčasníkov a ja mám názory ako predpotopný dinosaurus. Nemám milenca, vlastný byt a nehľadám finančnú nezávislosť. Som závislá na manželovom plate a nemám z toho migrénu. Rozčuľuje ma skôr ľudská hlúposť, závisť a zdanlivá bezmocnosť.Raz ma štve, že musím variť, upratovať a robiť slúžku, inokedy som pyšná na udržiavanie tepla rodinného krbu a výchovu štyroch detí. Som nestála. Jeden deň je super a druhý deň by som najradšej zahodila do smetiaka. Nie vždy som v pohode, ale svojou mrzutosťou či hrubosťou neotravujem ostatných. Necvičím každé ráno, nerobím kotrmelce a nesúperím so svojím okolím. Nevadí mi, že nebudem najlepšia. Ani to, že do konca života nebudem vlastniť bazén, žiť v prepychovej vile alebo sa voziť v limuzíne. Dokonca netúžim ani po tom, aby som bola na prvých stránkach časopisov. Mediálna sláva predsa nie je výhoda ale záťaž a zodpovednosť. A ja sa necítim dosť zodpovedná. Chápem, takých ako ja vo VyVolených nepotrebujú. Oni chcú ľudí, ktorí idú za svojím cieľom. Hmatateľným cieľom. Ten môj sa nedá chytiť do ruky. Vnútorná sloboda, cit pre pekné veci a zážitky, akými je aj obyčajný šum lesného potoka či východ slnka, pokoj v duši, láska, to sú ciele, ktoré sa nedajú ohmatať. A už vôbec sa nedajú kúpiť. Fakt som sa tam chcela prihlásiť. Vravela som si, ukážem celému svetu, že žiť sa dá aj kultúrne a slušne. Ibaže potom mi svitlo, že tvorcom o to nejde. Myslia si, že kultúra a slušnosť sa dnes nenosia. Alebo aspoň sa nedá na nich zbohatnúť. A vlastne, veď ja to nemusím ukazovať na obrazovke. Stačí, keď to ukážem sebe. A keď si to všimnú deti, manžel, priatelia, spolupracovníci a moje blízke okolie, to bude tá pravá reality show. Reality show nevyvolených.

Jolana Čuláková

Jolana Čuláková

Bloger 
  • Počet článkov:  166
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bývam s manželom a štyrmi deťmi v dedine neďaleko Nitry. Plánujem spáchať virtuálnu samovraždu. A tuto dolu si kliknite na inzerciu. O to ide... Zoznam autorových rubrík:  Komerčne vďačnéToto nečítajteMoje malé každodennostiAko sa žije inýmKultúraAntikultúraCestovanieHaluzePoéziaNeskutočné príbehyO slobode a manipuláciiSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu