reklama

O udavačoch a slušných ľuďoch

Je neprijateľné, aby slušní ľudia boli nazývaní hanlivými menami. Zdá sa, že to má za cieľ iba podporovať rozkrádanie v tomto štáte.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (14)
http://www.narellecartoons.com/
http://www.narellecartoons.com/ (zdroj: Brian Narelle)

Ak niekto upozorní na korupciu, tak je hrdina. Nazývať ho "udavačom", ako sa to podarilo TASR (ak teda nebol zmenený nadpis Hospodárskymi novinami??) v článku Figeľ už udavačov odmeňovať nechce je vrchol drzosti. Pôvodný článok z predošlého dňa mal nadpis Figeľ už netrvá na odmeňovaní oznamovateľov korupcie. Ako je možné a čo viedlo TASR k tomu, aby zmenilo oznamovateľov korupcie za udavačov? Ak nadpis zmenili Hospodárske noviny, tak je to nechutná bulvarizácia a šírenie lží - ak ho však vytvorila štátna TASR, tak je to nehoráznosť, ktorá by mala končiť vyhodením autora článku.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak niekto oznámi krádež susedovho automobilu a pošle na políciu fotografiu páchateľa, tak je udavač? Podľa mňa je jednoznačne slušný a zodpovedný občan, ktorého treba minimálne morálne odmeniť. Ak niekto oznámi korupciu za milióny eur na nejakom úrade, tak je hrdina. Nazvať oznamovateľa korupcie "udavačom" je veľmi tuhá káva.

Ak vo verejnom diskurze v tejto republike, kde korupcia prekvitá, sa začína podsúvať médiami, že oznamovateľ korupcie (resp. whistleblower) je udavač, je to v tomto štáte s komunisticko-eštebácko-ľudácko-hlinkogardovskou históriou rovnaké ako povedať, že je zlodej a vrah.

Pýtam sa - v koho záujme je ľudí, ktorí upozornia na korupciu, nazývať udavačmi? V záujme skorumpovaných a korumpujúcich? Prečo sa médiami nešíri napríklad pozitívny príbeh Davida Grahama, ktorý upozornil na nekalé prakticky v štátnej agentúre v USA zaoberajúcej sa kontrolou liečiv (a ich privieranie očí nad nebezpečnými liekmi farmafiriem). Alebo o bielych vranách? Cui bono?

Michal Drotován

Michal Drotován

Bloger 
  • Počet článkov:  245
  •  | 
  • Páči sa:  164x

Starosta mestskej časti Bratislava-Rača. Aktívny občan. Kandidujem ako nestraník v eurovoľbách za Demokratov. Viac o mne na: www.drotovan.sk Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPoznámka pod čiarouPolitikaCestovanieBratislava - RačaEkonomikaMesto BratislavaFotkyNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu