reklama

Castle Party 2007 - Absolut Freak Show

Catle Party - dark wave festival na Poľskom hrade Bolkow, podľa oficiálnej stránky festivalu - najväčší dark wave festival v strednej Európe. A nie je len najväčší, je hlavne najsympatickejší - kemp v dedinke, hradné nádvorie s pódiom, potraviny otvorené aj o tretej ráno, usmiati a milí dedkovci sediaci na lavičkách na podstienkach a nesmelo zdraviaci všetkých tých Draculov, dominy, otrokyne a úchylné sestričky so „zakrvavenými" plášťami, bazén v kempe, ktorý má po dvoch dňoch farbu ranného moču a dne za fúrik hliny ...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (18)

Slov vždy popíšem dosť, niekedy aj priveľa. Preto tento krát nechám za seba hovoriť fotografie.

Hradné nádvorie s veselou pospolitosťou. Na tomto festivale sa zíde každý rok tak cca 1000 - 1500 ľudí. Ono je to malina v porovnaní so svetovými festivalmi, ale skúste všetkých natlačiť do dedinského kempu!

Obrázok blogu


Obrázok blogu

Non plus ultra kemping :) Fakt nechápem tých, čo dokážu spať dolu kopcom...

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Absolut klasik...

Obrázok blogu

Na tento bazén sa teším celý rok. Škoda, že zrovna ten víkend bola taká príšerná zima. Cez deň plus desať, v noci päť. Ale aj tak sa našli zúfalci, čo neodolali lákadlu tohto čarovného miesta s ľadovcovou vodou....

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

V podstate tento rok bol výber kapiel veľmi bohatý, a musím pochváliť organizátorov, celkom podľa môjho gusta. Čiže poviem rovno, že som tam šla kvôli Frontline Assembly a Diary of Dreams. Ostatné "predkapelky" som niektoré poznala (už z minulých festivalov) a musím vyzdvihnúť predovšetkým Desdemonu a Fading Colours, a myslím aj C.H. District. Angelspit boli tak trochu poslabší, Suicide Commando už poznám nemalo čím prekvapiť, aj keď sa hromadne trsalo (včetne mňa). Ostatné kapelky neboli až také prevratné, a niektoré aj dosť sklamali. Ale veď každý si má vybrať čo chce, a že bolo na čo pozerať!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď človek akurát nestál na pivo, nevlnil sa v rytme Suicide Commanda, či nevyužíval Dixi búdku, voľne sa preplietal pomedzi všetkých tých Freaks a bavil sa.... Tu je zopár portrétov (mám ich snáď sto, tak vyberám iba niektoré), nie sú síce tie najšokovejšie a najotrasnejšie, ale isto to nie je hen suseda z potravín u nás pred barákom .. :))

Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu
Obrázok blogu

Samozrejme keď tam človek ide kvázi sám, čiže dvojica bez veľkej partie, dlho sám neostane. Hlavne keď má na lavičke odstavenú sedmičku hruškovice ... a ponúkne ju :). Takto sme sa na druhý deň skamarátili s partiou Poliakov. Inak oni sa navzájom tiež nepoznali ale alkohol stiera rozdiely a tak sa okolo nás čo chvíľa vytvorila väčšia skupinka veselých mladých ľudí.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Povedali by ste, že títo ľudia sú vysokoškolsky vzdelaní? Že pracujú ako geológovia, sociálny pracovníci, jeden z nich je študent nejakých humanitných vied, ďalší je magister, posledný inžinier?

Obrázok blogu

A že tento chalan je učiteľ (s titulom Phd) ???

Obrázok blogu

Tento chalanko mal prišitého potkana na hrudi - samozrejme plyšového :)

Obrázok blogu

Spoločné foto na námestí J. Pavla II

Obrázok blogu

Tento festival veľmi, veľmi dobre vypálil. Napriek tomu, že bola zima, dievčiny nezložili krátke latexové sukienky a korzety, poctivo klepali kosu až kým bola tma, potom sa šli prezliecť. Zase a opäť také malé stretnutie prevažne už známych tvárí (veď tie isté ksichty každý rok, človek si ich pomaly aj tisíc zapamätá), takmer rodinná atmosféra. To je presne to, čo človeku chýba na tých mega európskych festivaloch, napríklad v Nemecku, kde je to síce super ale sterilné a odcudzené. Tu sa ľudia hromadne fotia navzájom, navštevujú si navzájom "stánky" s reprákmi, stretávajú sa a vysedávajú na kraji bazéna ako mŕtve holuby.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Úplne najlepší sú domáci, ktorí ráno vykladajú kempingové stolíky pred baráky a ponúkajú domácu kávu, syrové rožky či ešte teplé koláče rovno z plechu. Cez deň otvárajú garáže, vykladajú lavičky, varia párky, grilujú kuracinku a čapujú pivko. Lokal podnikatelia. Starešinovia vysedávajú na podstienkach a bavia sa. Je to jedno z najsympatickejších mestečiek aké som kedy videla. Isto sa sem na rok zase vrátim... :)

PS: No, aby som sem teda dala aj jednu svoju, aj keď hanbím sa a červenám do morku kostí.

Obrázok blogu

PS2: No a keďže je ich viac čo sa mi páčia, ale nebudem to sem tuna ... tak moje fotky nájdete tuna :))) Však na karmu môžete klikať tuna, hehe :))

Dana Árvayová (Dvořáková)

Dana Árvayová (Dvořáková)

Bloger 
  • Počet článkov:  233
  •  | 
  • Páči sa:  4x

Človek, ktorý miluje život na plno, vietor vo vlasoch a výhľady ... aj tie v živote ;)Teraz som už matka dvoch detí, samostatne rozbehnutá aromaterapeutka a spoluzakladateľka projektu Outdoormamas..................................................... Zoznam autorových rubrík:  OutdoormamasVýchodné Turecko (CESTOPIS)bicykel, my loveznačka handmadepremýšľam, tuhokade tade, východ i SlovenskoIránKaukazAlbánskoEgyptLibanon, Sýria, Jordánsko

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu