reklama

Environmentally friendly

V rôznych chartách a zákonoch sa hovorí o hodnote jednotlivých zložiek životného prostredia, ktoré si treba vážiť, a ktorých hodnota musí byť každým uznávaná. Pravdaže nič z tohto netreba brať vážne. Ako mám aj v zošite poznámku- na prevenciu rôznych typov škôd na životnom prostredí existuje zákon č. xy/xy Sb...V zátvorke poznámka „vlastne sa nikdy neaplikuje" od prednášajúceho.. Zasmiali sme sa. Všetko je v poriadku, takto to chodí.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Študujem niečo, čo si človek má vybrať, keď sa zaujíma troška o osud životného prostredia (ale omyl, nie som ekoterorista). Keď to nikomu na mojom odbore nepríde príliš divné, že sa vlastne sankcie ako ekonomické nástroje environmentálnej politiky nevyužívajú, ako sa dá čakať od človeka študujúceho napríklad aplikovanú informatiku, že si bude vážiť životné prostredie?

Na predmet GIS sme tvorili projekt. Bolo treba vytvoriť výstupy a protokol. Nič nemuselo byť vytlačené, pri obhajobe projektu sme s vyučujúcim sedeli pri počítači a stačilo to mať na usb kľúči, aby si to v pohode prehliadol, vychytal muchy, spýtal sa, ako sme postupovali a prečo.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Na chodbe čakajúc na svoju obhajobu nás sedelo viac. Väčšina ľudí mala svoje protokoly vytlačené. Koľko máte strán? 17..Ja 14...16...

„54"..

„Čože máš???"

„No 54 strán. Mám veľké obrázky." (Pri bližšom pohľade bolo viditeľné, že úchvatné farebné obrázky boli zväčšené v Maľovaní. Pár vhodne, drvivá väčšina naozaj zbytočne.)

„A to Ťa preboha koľko stálo?"

„ Nič, moja mama robí v papierňach."

„Ale to vieš, že toto nie je úplne udržateľný prístup. Ty..Ekológ." Snažila som sa o žart, ale trocha som bola vytočená. „Si si dala zbytočne vytlačiť 54 strán, lebo si to mala zadarmo?"

„ No vlastne mám 108 strán, lebo mám ešte kópiu aj pre vyučujúceho."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Iný spolužiak sa takisto zapojil, "zo srandy": „Nechaj ju, veď to má na recyklovanom papieri."

„Nehovor. A čím bol recyklovaný? Chlórom?"..A vôbec. Hovorí niekomu z aplikovaných ekológov aspoň motto Reduce Reuse Recycle - teda v prvom rade redukovať množstvo odpadu- teda neprodukovať odpad, znovu používať v miere ako to len ide, a keď už nič iné, recyklovať?

Ako môžeme od obyčajných ľudí, ktorí nikdy neboli vedení k ochrane životného prostredia, chcieť, aby si ho vážili, keď ľudia, ktorých smer štúdia je environmentally friendly, kľudne tlačia stostranové hlúposti, lebo je to zdarma?

Edita Vyšná

Edita Vyšná

Bloger 
  • Počet článkov:  143
  •  | 
  • Páči sa:  0x

rada píšem.. o veciach, ktoré ma zaujali, oslovili, nahnevali. neznamená to, že to bude niekto ďalší považovať za hodné opisu;) ..na nič nekandidujem, iba by som bola ozaj rada, aby tí, ktorí kandidujú a budú zvolení, získali daný post pre to, lebo to nie sú zlodeji a skorumpované indivíduá, a nie pre to, lebo nimi sú a klamú až moc dobre.preto niektoré tak ladené články. Zoznam autorových rubrík:  envirorozjímanieUSAšportBruselSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu