reklama

Moje vianočné desatoro

Nechcem tu teraz moralizovať ani rozhorčene poukazovať na strašnú komercializáciu sviatkov zhromaždených okolo 24. decembra, ale nevymklo sa nám to trošku z rúk? Z Vianoc sme vytvorili klišé, že sa to podľa mňa nepáči už ani úprimným vyznávačom sviatkov narodenia Ježiša Krista. Preto som sformuloval desatoro, ktorého sa na Vianoce držím. Či sa to niekomu páči alebo nie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (7)

1. Darčeky dávam vtedy keď chcem niekoho potešiť, nie preto, že sú Vianoce. 2. Vianoce trávim s tými, s ktorými chcem, nie s tými, s ktorými by som mal. 3. Oddychujem pravidelne a vždy keď to potrebujem, nielen počas „sviatkov pokoja" 4. Svoju lásku dávam k druhým najavo každý deň, nielen počas „sviatku lásky". 5. Na Vianoce robím čo chcem a nie čo je zvykom. 6. Do kostola chodím preto, že verím, nie preto, že je to predpísané. 7. Kapustnicu, kapra a zemiakový šalát si dám vždy keď naňho dostanem chuť a naopak, nedám si ich keď na ne chuť nemám. 8. Šetrím si svoje zdravie tým, že sa neprejedám a nekombinujem viac ako dva druhy absolútne nekompatibilných jedál. 9. Mám právo počúvať v rádiu aj iné pesničky ako vianočné. 10. Ja oslavujem Vianoce každý deň.

Michal Feik

Michal Feik

Bloger 
  • Počet článkov:  88
  •  | 
  • Páči sa:  246x

Propagujem zdravý životný štýl od ekologickej dopravy až po zdravé potraviny. Chodím po svete s otvorenými očami, hľadám inšpirácie a snažím sa ich pretaviť do bežného života aj u nás. Venujem sa najmä komunikácii s médiami a marketingu. Zoznam autorových rubrík:  Zdravé potravinyKultúraCyklodopravaŽivotné prostredieDopravaNázoryCestovanieSamosprávaSpoločnosť

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu