Čo budeme potrebovať :
500 g hladkej múky Špeciál
8 ks žĺtkov
3 lyžice kyslej smotany
3 lyžice rumu
2 lyžice práškového cukru
3/4 bal. prášku do pečiva
1 lyžica mäkkého masla
Fritol, alebo Cera na vyprážanie

Postup :
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto.

Malo by byť mäkšie ako na rezance.

Prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade chvíľu odpočinúť.

Potom rozdelíme na dve časti a rozvaľáme na trošku hrubšie ako na rezance.

Radielkom rozkrájame na štvorce, alebo obdľžníky. V strede dva krát tršku nakrojíme.

Od spodu prevlečieme rohy cez otvory a vyformujeme mašličku.

Vyprážame a vkladáme najprv vrchnou stranou, potom obrátime.

Nakoniec pocukrujeme práškovým cukrom pomiešaným s vanilkovým.
Prajem dobrú chuť!