Budeme potrebovať:
6 žĺtkov
6 bielkov
6 lyžíc krupicového cukru
6 lyžíc hladkej múky
½ bal. kypriaceho prášku
1 ½ kg jabĺk
Poleva:
12 lyžíc práškového cukru
3 lyžice kakaa
10 dkg masla
2 lyžice vriacej vody

Najprv očistíme a postrúhame jablká.

Plech vystelieme papierom na pečenie a naň rovnomerne rozložíme jablká.

Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do peny pomocou šľahača asi tak 3minúty. Potom pridáme 2 lyžice oleja a ešte 1 minútu šľaháme.

Bielky šľaháme asi 2 minúty a potom prisypeme zvyšný cukor a vyšľaháme do tuha.

Žĺtkovú zmes nalejeme do snehu a opatrne premiešame, aby sa obe hmoty spojili.

Do hmoty preosejeme múku s práškom do pečiva a jemne premiešame.
Cesto nesmie byť riedke a liať sa, ale odpadávať z varešky.

Cesto nalejeme na jablká a rozotrieme. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180° asi tak 10 minút, kým nie je upečené. Zistíme tak, že ak zapichneme do koláča nôž zostane po vytiahnutí čistý.

Necháme chvíľu vychladnúť. Povrch posypeme cukrom a pomocou druhého plechu koláč prevrátime naopak.

Pripravíme si polevu. maslo roztopíme a všetky prísady spolu na miernom ohni zmiešame a vymiešame polevu. Zohrievame kým nie je lesklá a hustá. Nevaríme. Polejeme polevou a rozotrieme.

Vychladnnutý koláč pokrájame a papáme.

Prajem dobrú chuť.