POTREBUJEME:
Plnka:
1 Salko sladené ( uvarené 3 hodiny vo vriacej vode), 20 dkg masla
1 cesto:
8 žĺtkov, 3 bielka, 3 lyžice vlažnej vody, 10 lyžíc kryštál. cukru, 15 dkg mletých orechov, 1/2 bal. kypriaceho prášku, 3 lyžice hladkej múky, 3 lyžice oleja, tortové oblátky

2 cesto:
15 dkg mletých orechov, 5 bielok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 lyžice kukuričného škrobu

Postup:
1 cesto:
Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme so 4 lyžicami cukru do peny. Pridáme 3 lyžice oleja a vodu a šľaháme asi dve minúty.

Z bielok a zvyšného cukru vymiešame tuhý sneh.

Do žĺtkovej zmesy vmiešame orechy a v múke preosiaty prášok do pečiva. Premiešame spolu.

Takto to vyzerá....:o)

Opatrne vmiešame sneh.

Asi tak...:o) Príliš neplytváme energiou, aby sme sneh nezničili.

Oblátky uložíme na suchý plech a vymastíme iba boky.

Cesto číslo jedna vylejeme na oblátky a rozotrieme. Šupneme ho do rúry vyhriatej na 180° a pečieme do zlata.

Upečené necháme vychladnúť. Medzitým urobíme druhé cesto.

Tu ho máme...Bielka vyšľaháme s cukrom do tuha a primiešame orechy a škrob.

Cesto natrieme na papier na pečenie. Aby nám na plechu nebehal, spodok plechu trošku potrieme vodou. Vrch papiera môžme natrieť jemne olejom. Cesto sa nám dobre stiahne, keď sa upečie.

Tu je už upečené a chladne.

Plnka:
3 hodiny varené Salko vychladíme. Maslo vymiešame do peny a vmiešame karamel zo Salka.

Krém natrieme na 1 cesto. Oblátky musia byť hore a na ne natierame krém.

Na krém položime snehové cesto a stiahneme papier.

Na vrch natrieme tenkú vrstvu krému.

Poleva:
25 dkg čokolády, 15 dkg Cery, 3 lyžice oleja, sekané arašidy
V teplej Cere roztopíme čokoládu a pridáme olej.

Povrch koláča polejeme polevou a na trochu stuhnutú nasypene arašidy.
Pokájame a papáme.

Po papaní si ideme zacvičiť a vypotiť kalórie....Dobrú chuť prajem...:o)