Potrebujeme:
KORPUS:
6 vajíčok, 8 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice mletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 bal. vanilkového cukru Plnka: 0,4 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 125 dkg masla, 4 lyžice prášk.cukru, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice kakaa
Marcipán: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody, potrav. farbivo
Toť máme surovinky na korpus...

Prísady na plnku...

Piškótový korpus urobíme takto:
Oddelíme žĺtka od bielkov prisypeme polovicu cukru a vanilkáč a vymiešame do peny. Potom pridáme olej a ešte chvíľu ponaháňame v miske...nech si aj olej užje...:o)
A takto to asi vyzerá...

Bielka speníme a keď sú už spenené, pridáme zvyšný cukor. Šľaháme až kým nám v miske nevyrastú kopčeky pevného snehu...a môžme ísť...nie lyžovať, iba pekne spojiť prvé s druhým dokopy.

Tak , keď sme spojili žlté s bielym , či už násilím ,alebo mierovou cestou prisypeme do toho múku s mletými orieškami.

Tak a máme to takéto krásne, že to už len šupneme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. A keďže pečieme tortu, tak by sa aj také niečo patrilo mať po ruke. Po prípadnom votrelcovi hádžeme radšej niečo iné. Najlepšie plastovú misku. Neublížime, iba ho zašpiníme a dotyčný nebude otravovať. :o)
Vo forme uhladíme a dáme piecť pri 170°C asi 30 až 40 minút.

Kým sa torta pečie urobíme si krém. Tu mám prvé odfotené vymiešané masielko s cukrom do peny, ale ešte predtým si uvaríme puding. Maslo počká, kým sa bude pudingoš chladiť.

Tak, tu ho máme, krásavca pudingového. Uvareného zo Zlatéhoo klasu a mliečka, síce nie od kravy Milky, iba od kravy XY Tetrapakovej, ale splnilo účel. Do horúceho nahádžeme polámanú čokoládku. Pekne sa nám tam rozpustí. Posypeme troškou kryštálového cukru a necháme schladiť. Horúce hlavy do krému nepatria!!!

Vychladnutý puding pridávame po lyžiciach do masla. Toto musíme zachovať, lebo inak si koledujeme o problémy. Stále miešame až nám vznikne tuhý krém. Asi ako tutok.

Korpus si rozrežeme na dve časti a položíme na dva pásy papiera cez seba preložené....to aby sme si mohli tortu prenášať kam sa nám zachce...teda do postele by som neodporúčala... Korpusík natrieme džemíkom a fukneme tam pekne krásne, len tak od brucha plnku. Rozotrieme, pokiaľ možno úhľadnejšie a pricapíme druhú časť korpusu.

Aby vrchnej časti nebolo ľúto, tak aj tú natrieme krémom. Tu si už dávame záležať, aby bol povrch rovný a hladký. Nezabuneme ani na boky. Natreté dáme do chladničky a urobíme si marcipán. Tu už začína kuščok sranda, ale smelo do toho. Blíži sa leto a chceme mať parádne bicepsy, tak hurá naň. :o)

Tak tu ho máme. Už pekne rozvaľkaného a naneseného na torte. Predchádzalo tomu spojenie hore uvedených surovím do jednej kopy a po kvapkách pridávame vodu a miesime a miesime a miesme a snažíme sa nescvoknúť. Keď je hmota pekne lesklá a nelepí rozdelíme si ho na časti a každú zvlášť zafarbíme potravinárskymi farbami a a zas miesime a miesime. Takí fanatici ako ja môžu začať modelovať figúrky. Cice Mice a myšeny a kvetenu a tak...čo chcete to budete mať na torte. Môžete modelovať aj klobásky...ale to už bude iná torta :o)) Priliepame pomocou vody...väčším telesám pomôžeme špáradlami.

Tak a tu máme plody našej práce...
