Torta - mačičky a myšičky

Upiecť tortu nie je ťažké. Len treba trochu času a niekedy aj celkom dosť veľa času a trpezlivosti. Hlavne sa netreba báť. Ani marcipánových figúrok.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (22)

Potrebujeme:

 KORPUS:

6 vajíčok, 8 lyžíc kryštálového cukru, 6 lyžíc hladkej múky, 4 lyžice mletých orechov, 3 lyžice oleja, 1 bal. vanilkového cukru Plnka: 0,4 dcl mlieka, 2 Zlaté klasy, 125 dkg masla, 4 lyžice prášk.cukru, 1 čokoláda na varenie, 2 lyžice kakaa

Marcipán: 20 dkg práškového cukru, 15 dkg sušeného mlieka, 1 lyžica medu, 1 bielok, 23 g Cery, pár kvapiek vody, potrav. farbivo

Toť máme surovinky na korpus...

Obrázok blogu

 Prísady na plnku...

Obrázok blogu

 Piškótový korpus urobíme takto:

Oddelíme žĺtka od bielkov prisypeme polovicu cukru a vanilkáč a vymiešame do peny. Potom pridáme olej a ešte chvíľu ponaháňame v miske...nech si aj olej užje...:o)

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A takto to asi vyzerá...

Obrázok blogu

 Bielka speníme a keď sú už spenené, pridáme zvyšný cukor. Šľaháme až kým nám v miske nevyrastú kopčeky pevného snehu...a môžme ísť...nie lyžovať, iba pekne spojiť prvé s druhým dokopy.

Obrázok blogu

 Tak , keď sme spojili žlté s bielym , či už násilím ,alebo mierovou cestou prisypeme do toho múku s mletými orieškami.

Obrázok blogu

Tak a máme to takéto krásne, že to už len šupneme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. A keďže pečieme tortu, tak by sa aj také niečo patrilo mať po ruke. Po prípadnom votrelcovi hádžeme radšej niečo iné. Najlepšie plastovú misku. Neublížime, iba ho zašpiníme a dotyčný nebude otravovať. :o)

SkryťVypnúť reklamu

Vo forme uhladíme a dáme piecť pri 170°C asi 30 až 40 minút.

Obrázok blogu

 Kým sa torta pečie urobíme si krém. Tu mám prvé odfotené vymiešané masielko s cukrom do peny, ale ešte predtým si uvaríme puding. Maslo počká, kým sa bude pudingoš chladiť.

Obrázok blogu

 Tak, tu ho máme, krásavca pudingového. Uvareného zo Zlatéhoo klasu a mliečka, síce nie od kravy Milky, iba od kravy XY Tetrapakovej, ale splnilo účel. Do horúceho nahádžeme polámanú čokoládku. Pekne sa nám tam rozpustí. Posypeme troškou kryštálového cukru a necháme schladiť. Horúce hlavy do krému nepatria!!!

Obrázok blogu

 Vychladnutý puding pridávame po lyžiciach do masla. Toto musíme zachovať, lebo inak si koledujeme o problémy. Stále miešame až nám vznikne tuhý krém. Asi ako tutok.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 Korpus si rozrežeme na dve časti a položíme na dva pásy papiera cez seba preložené....to aby sme si mohli tortu prenášať kam sa nám zachce...teda do postele by som neodporúčala... Korpusík natrieme džemíkom a fukneme tam pekne krásne, len tak od brucha plnku. Rozotrieme, pokiaľ možno úhľadnejšie a pricapíme druhú časť korpusu.

Obrázok blogu

 Aby vrchnej časti nebolo ľúto, tak aj tú natrieme krémom. Tu si už dávame záležať, aby bol povrch rovný a hladký. Nezabuneme ani na boky. Natreté dáme do chladničky a urobíme si marcipán. Tu už začína kuščok sranda, ale smelo do toho. Blíži sa leto a chceme mať parádne bicepsy, tak hurá naň. :o)

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 Tak tu ho máme. Už pekne rozvaľkaného a naneseného na torte. Predchádzalo tomu spojenie hore uvedených surovím do jednej kopy a po kvapkách pridávame vodu a miesime a miesime a miesme a snažíme sa nescvoknúť. Keď je hmota pekne lesklá a nelepí rozdelíme si ho na časti a každú zvlášť zafarbíme potravinárskymi farbami a a zas miesime a miesime. Takí fanatici ako ja môžu začať modelovať figúrky. Cice Mice a myšeny a kvetenu a tak...čo chcete to budete mať na torte. Môžete modelovať aj klobásky...ale to už bude iná torta :o)) Priliepame pomocou vody...väčším telesám pomôžeme špáradlami.

Obrázok blogu

 Tak a tu máme plody našej práce...

Obrázok blogu

Gabriela Kováčiková

Gabriela Kováčiková

Bloger 
  • Počet článkov:  68
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som kto som... hlavne sa snažím byť skutočným človekom..možno aj s chybami,ale inak to asi už nebude. Zoznam autorových rubrík:  Hrám sa na básneniePre maličkýchPre maškrtné jazýčkyPovesti a príbehy z dávnych čiTak to vidím jaDoma som iba mamaKrížom krážom v životeSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
INESS

INESS

108 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

146 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

767 článkov
Marian Nanias

Marian Nanias

275 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu