reklama

BOZP, PO a manželská láska

Krkolomný názov, uznávam. Keď si však na článok kliknete a dočítate do samého konca, verím, že mi dáte za pravdu a pochopíte, že lepší sa vymyslieť nedal.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (48)

Začali k nám chodiť pred necelými dvoma rokmi. Dodávateľská firma, obchodný partner, ktorý nám dozoruje BOZP a PO. Spočiatku som ich brala ako nevyhnutnosť, ktorú nám zhora nariadili. Až potom, neskôr, som zmenila názor a začala som sa na ich mesačné návštevy tešiť. 

On - veľká voda, vzdelaný, rozhľadený, uznávaný, znalý problematiky, s mínusovými dioptriami, a teda večne sa smejúcimi očami. S tými dioptriami je to overené, mínusky - smejúce sa oči, plusky - prísny výraz. Šťastní to mínuskári. Ona - srnka, ktorú lepší chlap oblapí v páse prstami. Zaťažená na vysoké opätky (možno preto, aby sa pri tej veľkej vode nestratila). Práve jej skončil rodičovský príspevok. Majú jedno dieťa. Pekne, myslím si. Samozrejme, že sa mýlim. Okrem malej majú ešte dve staršie. Dve? Dokonca staršia už je v puberte a stredná ju dobieha. Najmä srnka na to vôbec nevyzerá. Je mladučká, postavičku by jej mohli závidieť aj mnohé osemnástky. Zakaždým keď k nám prídu obaja, je veselo. Pán veľká voda, je okrem mínusových dioptrií, naozaj veselý. Jeho humor sa mi páči. Taký úsporný, nadčasový, srnka ho pozná lepšie, ale aj ja sa občas smejem. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Nebudem hodnotiť ich prácu, snáď len krátko, sú to profesionáli, ktorí zakaždým odvedú dobrú robotu. Tak by to malo byť. Čo ma však zaujalo, je ich ľudský rozmer. To, ako sa k sebe správajú, ako sa im neustále smejú oči, ako sa doberajú....a ako sa to celé napokon vyvŕbilo.

 Keď boli pred vyše mesiacom, srnka nechcela ani vodu, ani čaj, nič. Veľká voda ju obskakoval, bolo jej zle. Fakt, bola bledá ako stena a chudšia ako zvyčajne. Pri záverečnom podávaní rúk mi to s vážnou tvárou oznámili. Čakajú bábätko. Štvrté. A naozaj ho chceli, aj tri sestry sa tešia na súrodenca. Dúfajú, že chlapčeka. Nikdy som neobjala obchodného partnera. Vtedy som srnku objala. Asi bola zaskočená, ale hádam ma pochopila.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Pred pár dňami prišla srnka sama. Pod srdcom sa jej už črtá malá čerešnička. Opäť nemohla ani vodu, ani čaj, nič. Býva jej zle až do konca. Chceli by chlapčeka? Smiala sa, že oni ani nevedia, čo by si s ním počali. Manžel je našťastie rozumný a vraví, že nech to je, čo to je, hlavne nech to bude chlapec.

Venované rodičom, ktorí sa tešia na svoje deti.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu