reklama

Keď sa zastaví čas

Viselo to vo vzduchu. Aj keď som si vravela, že nie, bolo to tam. Také biblické znamenie čias. Keď som ich navštívila vlani,  bolo to krásne. Síce dosiahnuté s útrapami, ale o to vzácnejšie. Bratislavská ulica, pre vidiečanov zašitá ako rébus v ohromnom virvare domov, ulíc, žeriavov. Keď sme to už už vzdávali, zakaždým nás v telefóne povzbudzovali, raz ona, raz on. Len príďte, nevzdávajte to, nie ste ďaleko, zabočte doľava, doprava, potom kúsok rovno, potom budú vysoké žeriavy a tam, tam bývame. Krúžili sme vôkol, no nie a nie trafiť. Až sa to napokon podarilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Na priedomí o paličke batkal Viliam. Čakal ma. Neznámu, teda známu iba virtuálne. Opäť to chvenie žalúdka, hádam som si už mohla za tie roky zvyknúť. Prvé stretnutia sú zakaždým rovnako emotívne, nabité napätím, očakávaním. Videla som, že starý pán je zhrozený nad našim blúdením po Bratislave. Tiež som bola zhrozená. Veď to by našiel každý somár. Nuž, výnimka potvrdzuje pravidlo.

Potom príde to naozajstné blogérske zvítanie. V náručí Magdy sa strácam ako omrvinka. V úžase sledujem jej entuziazmus, esprit, prehľad o blogeroch, článkoch... Pripadám si ako nedochôdča. Schúlená v kresle, potuteľne sa usmievam, vnímam jej obdivuhodnú slovnú zásobu i namaľované nechty na nohách. Viliam podchvíľou vojde do obývačky a s neodolateľným úsmevom, nesúc kávu na podnose, dodáva: "Mám doniesť dve kávy, alebo iba jednu, lebo počujem iba teba, Magduška. Tá pani z Ľubovne už odišla?" Magduška sa akože napaprčí, my s Viliamom sa usmievame. Takému humoru rozumiem.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Minúty ozlomkrky ubiehajú. Možno aj preto, že je Popolcová streda a káva v prázdnom žalúdku kvíli. Krížik na čelo a posledný chod, odchod.

Potom si píšeme, pozdravujeme sa, modlime sa. Viliamov zdravotný stav sa zhoršuje. Dnes v práci som na mobile zbadala zmeškaný hovor. Nechcelo sa mi vytáčať, vedela som, o čom to bude. A tak aj bolo. Vilko ráno o siedmej zomrel. Podľahol ťažkej chorobe. Pár hluchých slov do mobilu, ktoré sa zvyknú hovoriť a gundža v hrdle. Ako dobre, že existuje aj virtuálny priestor, kde si bloger môže vyliať srdce.

Pán Viliam, stretla som vás iba raz, ale vedzte, že na vás nezabudnem. Páčil sa mi váš humor, vaša rodina i váš nádherný byt. Verím, že ste odišli na lepšie. Odpočívajte v Božom pokoji. A ty, Magduška, drž sa.

Júlia Hubeňáková - Bianka

Júlia Hubeňáková - Bianka

Bloger 
  • Počet článkov:  352
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Radkova manželka a mama Miša, Veroniky a Raďa. Zoznam autorových rubrík:  Rodinné striebroBakaláriFejtónyPokrútené paragrafyMoje bá-sničkyPolitika a jaReportMoje povedačkyEvanjelium podľa...FotofejtónSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu