reklama

Cesta do Cambridge

Lietadlo sa odliepa od zeme a ponad snehové pláne hustých oblakov naberá smer k Británii.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Po pokojnom lete vystupujeme na letisku Stansted. Filip s Ľubošom sa vytešujú, že sú VIP a ich pasová kontrola je rýchlejšia. S Majkou sme si vystáli neveľkú radu aj s našimi obyčajnými pasmi a smiali sa nad ich detskou radosťou.

Autobus do Cambridge odchádzal z letiska takmer prázdny. My štyria a ešte dvaja ďalší cestujúci. Majka mi rozpráva svoje dojmy z krajiny. Už tam žije niečo cez rok. Briti si ju získali vzťahom ku zvieratám, ochranárskymi organizáciami, modrým krížom a verejným odsúdením zlého správania voči zvieratám. Na trávnatých plochách za letiskom vidíme poskakovať dlhouché zajace. Krajina je len veľmi mierne zvlnená. Z výšky vyzerala ako plochá doska s farebným vzorom polí, lúk a ľudských osídlení.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V Cambridge sa lúčime s Ľubošom a za pár minút nás taxík vyložil na okraji mesta pred jedným z domov novej štvrte. Zabehli sme doplniť zásoby, keďže moji priatelia trávili na Slovensku dovolenku a chladnička bola prirodzene prázdna. Po viac ako hodinke som už sedela pri zaslúženej šálke horúcej kávy.  

Cambridge
Cambridge 

Pohľad z hora

Predchádzajúca noc bola veľmi krátka. Neznášam balenie. Nikdy neviem, čo všetko vložiť do kufra a obyčajne to dopadne tak, že dobaľujem tesne pred odchodom. A aj dnes som musela vstávať veľmi skoro. Ešte niečo požehliť. Doplniť pokyny pre mamu a jej opatrovateľku. A hlavne rozlúčiť sa s tými mojimi chlpatými zlatíčkami. Veď ich neuvidím celých osem dní. Naviac Maxík nebol celkom zdravotne v pohode.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Neskoro večer si konečne líham do postele. Káva nekáva, únava urobila svoje a moja hlava odchádzala, padajúc na hruď, do ríše snov. Filip mi niečo vysvetľuje a ... registrujem len: „Veď si choď ľahnúť."  

Pohľad z okna
Pohľad z okna 

Pohľad z "mojej" izby s mačičkami

„Kde je moja mikina?" - plačem v duchu neskôr, keď sa babuším do paplóna. Šál okolo krku a sveter ako župan. Iná Majka mi vravela, že sa mám pripraviť na studený odchov, ale až takýto! Únava a chlad si ráno vyžiadali svoju daň vo forme zapchatého nosa a nepríjemného škrabania v hrdle. To sa pekne začína.

V ten prvý večer som to ešte tak nevnímala, lebo som mala pred sebou slnkom zaliate široké pláne roviny, zelené polia a modrú oblohu - toto všetko s nádychom jari - pre mňa nezvyčajnej jari uprostred januára.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Jeden z mnohých parkov
Jeden z mnohých parkov 

Parky žiarili sviežou zelenou farbou


 

Helena Jakubčíková

Helena Jakubčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  171
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Som to, čo zo mňa spravili otec, mama a ja. No a samozrejme mnoho ďalších ľudí:-)A napokon v neposlednom rade JA:-) Zoznam autorových rubrík:  Čudnosti prečudesnéTretia alternatívaSnové arabeskyMalé pohladeniaMurko a tí ostatníZápisky z ciestMačacím pazúrikomMoje zlatíčkaZávoz alebo životná križovatkaLen takProfesionálna deformáciaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu