reklama

Stačí, že sme krásne

Ja, bohyňa Bastet, si Vás dovoľujem pozvať na hitparádu krásy. V Bratislave v dome kultúry Ružinov sa budú predvádzať nežné krásky a krásavci na medzinárodnej výstave mačiek.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
môj Kubko - najkrajší domáci kocúr
môj Kubko - najkrajší domáci kocúr 

"Čo tam tie mačky musia robiť? V čom súťažia?", dostávam z času na čas otázky. Odpoveď je vlastne úplne jednoduchá. Mačičky nemusia nič. Stačí, že sú krásne a že svojou krásou očaria porotcov-posudzovateľov. Nie je to však až tak jednoduché. Porotcovia sa nedajú len tak zmámiť hebkou srsťou, bystrým okom a ani zvodným a dôverným pritúlením sa. Nie, tieto zbrane sú síce milé, ale posudzovatelia zhodnotia, či daná krásavica či krásavec spĺňa predpísané parametre pre konkrétne plemeno.

Pozrú, či má perzská mačka mini pricapnutý nosík a veľké okrúhle oči, správne nasadené uši a jemnú srsť nadýchanú ako obláčik. Pokecajú so siamskou mačkou, či má zas nos riadne dlhý, uši ako netopiere a dlhý tenký chvostík. S mainom priateľsky prehodia pár slov o tom, či je na svoj vek dostatočne veľký, svalnatý, či má správny sklon nosa a či jeho huňatý chvost dosahuje správnu dĺžku. Pozdravia menej tradičné plemená ako sú nahaté mačky, ktoré prichádzajú na posúdenie v slušivých pulóvrikoch, aby im nebola zima. No, teraz by im snáď nemala byť. Sväté birmy budú žiariť ako klenoty a ich oči, modré ako kryštálové jazieka, budú súperiť s modrou v očiach ragdollov, ich väčších konkurentov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Jemné a drobné orienkálky sa vystriedajú s divokosťou a mohutnosťou severských plemien. Výstava však nie je len pre mačky s rodokmeňmi. Krásavci a krásavice domácich mačiek majú svoju vlastnú kategóriu a so cťou ukazujú, že aj ten náš Murko či Micka je tou najkrajšou mačkou na svete.

Ruské modré, somálske, turecké van, britské a mnohé iné. Tento rok budú regulérne súťažiť, nielen sa predvádzať, aj mačičky so zvláštnym menom - nevská maškaráda. Páčili sa mi od prvého momentu, keď som ich zočila. Skoro by sa dalo pochybovať, že sú to príbuzné sibírskych mačiek. Žiadne príbuzné. Sú to naozaj sibírske mačky, len inak a netradične sfarbené.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Nevská maškaráda
Nevská maškaráda 

Takže mačičky budú medzi sebou súťažiť. Ešte viac ako oni, budú súťažiť ich ľudia. Celé to behanie a posudzovanie vyvrcholí počas oboch dní záverečnou show o tú naj naj mačku v príslušnej kategórii, ale aj tú úplne najkrajšiu a najúžasnejšiu zo všetkých.

A aby aj mačičky návštevníkov nezostali skrátka, majú možnosť kúpiť tým svojim tigrom rôzne maškrty, hračky, šperky, peliešky a všakovakú výbavu v predajných stánkoch. Naviac môžete kúpou zaujímavých predmetov podporiť aj MačkySOS v ich tradičnom stánku. Tričká s mačacími motívmi, krabičky, obrázky, misky, svietničky a rôzne drobnosti potešia vás, možno vašu mačičku, ale naisto nejakú cicušku, ktorá práve potrebuje pomoc a je v starostlivosti depozitárok a depozitárov MačkySOS.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Od desiatej do osemnástej počas soboty a nedele prvých dvoch augustových dní vás čaká zaujímavý exkurz do hitparády mačacej krásy. Stačí sa len rozhodnúť:-)

mackysos
mackysos 

...

Fotografia nevskej maškarády je odtiaľto.

Helena Jakubčíková

Helena Jakubčíková

Bloger 
  • Počet článkov:  171
  •  | 
  • Páči sa:  11x

Som to, čo zo mňa spravili otec, mama a ja. No a samozrejme mnoho ďalších ľudí:-)A napokon v neposlednom rade JA:-) Zoznam autorových rubrík:  Čudnosti prečudesnéTretia alternatívaSnové arabeskyMalé pohladeniaMurko a tí ostatníZápisky z ciestMačacím pazúrikomMoje zlatíčkaZávoz alebo životná križovatkaLen takProfesionálna deformáciaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu