Makaróny s cesnakom, paradajkami a tuniakom

Pokračujem v uverejňovaní fotoreceptov z mojej rubriky Kuchárska kniha pre úplných začiatočníkov. Toto jedlo dokáže pripraviť aj človek, ktorý ešte nikdy v živote nič neuvaril.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Čo potrebujeme:

jednu hlávku cesnaku (asi 10 strúčikov)
tri paradajky
makaróny (Ja som použil celé 500g balenie z tvrdozrnnej pšenice)
dve malé konzervy tuniaka vo vlastnej šťave. (Môže byť aj v oleji)
olej
soľ
čierne mleté korenie
tvrdý syr na strúhanie

Ako to urobíme:

Hlávku cesnaku rozoberieme, jednotlivé strúčiky olúpeme a nakrájame na asi 1 mm hrubé plátky.

nakrájaný cesnak
nakrájaný cesnak (zdroj: Miro Jankes)

Na panvicu nalejeme trochu oleja. Na ňom cesnak mierne opražíme.

Umyjeme si tri paradajky.

paradajky
paradajky (zdroj: Miro Jankes)

Ja som ich zbavil zelených stôp po stopkách a olúpal som ich, pretože nemám rád tuhú šupku v jedle.
 

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
olúpané paradajky
olúpané paradajky (zdroj: Miro Jankes)

Nakrájal som ich na kocky a pridal k opraženému cesnaku. Spolu som to na miernom ohni dusil kým sa paradajky takmer nerozpadli.
 

paradajky s cesnakom
paradajky s cesnakom (zdroj: Miro Jankes)

Otvoril som si dve konzervy tuniaka. Použil som tuniaka vo vlastnej šťave. Môže sa použiť aj tuniak v oleji. Pridal som to do udusených paradajok a nechal prejsť varom. Trochu som to okorenil mletým čiernym korením a tiež trochu posolil.
 

omáčka
omáčka (zdroj: Miro Jankes)


Do väčšieho hrnca som si dal zovrieť vodu. Osolil som ju jednou malou lyžičkou soli.
Keď voda zovrela, vložil som do nej makaróny a za neustáleho miešania som ich na miernom ohni podľa návodu varil asi 12 minút.
 

makaróny
makaróny (zdroj: Miro Jankes)
vriaca voda
vriaca voda (zdroj: Miro Jankes)

Keď boli makaróny uvarené, precedil som ich cez sitko a zmiešal s pripraveným tuniakom.
Na vrch som nasypal trochu nastrúhaného tvrdého syra.

Dobrú chuť.
 

SkryťVypnúť reklamu
makaróny veľký
makaróny veľký (zdroj: Miro Jankes)
Miro Jankes

Miro Jankes

Bloger 
  • Počet článkov:  547
  •  | 
  • Páči sa:  1 101x

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

35 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Věra Tepličková

Věra Tepličková

1,082 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu