Miesto pre vašu tvorbu. Staňte sa súčasťou komunity
Jozef Kamenský

Jozef Kamenský

Bloger 
  • Počet článkov:  316
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Zaváži len to, čo neumiera a pre nás neumiera to, čo umiera s nami. Zoznam autorových rubrík:  filozofické zamysleniapoéziaduchovnoumenieportréty blogerovDuch pôsobiaci v časealchýmia vareniaangelológiahistóriaSúkromnéNezaradené

alchýmia varenia

Hodnota človeka sa meria peniazmi

Jozef Kamenský

Hodnota človeka sa meria peniazmi

Teórie o nadľuďoch a podľuďoch nie sú ničím novým a ani nevyhynuli. Sú prítomné, len sa preobliekli do módnych šiat.  A vlastne súvisia s egom, možno aj s pudom sebazáchovy, a ten má rôzne formy, teda zničiť ich nie je ľahké, alebo vlastne niekomu ani nevadia. Kto by totiž nechcel byť nadčlovekom? Kto by nechcel mať "pod sebou" ľudí? A tým vôbec nemyslím správcu cintorína.

  • 18. júl 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 444x
  • 6
Krídelka s Čínskou kapustou, alebo aj s kelom

Jozef Kamenský

Krídelka s Čínskou kapustou, alebo aj s kelom

Varený kel je balzam na pečeň, ale kapusta je lepšia surová, alebo aj kyslá. No vieme dobre, aká je surová kapusta tvrdá, ale nič to, predsa ju môžeme nahradiť jemnejšou Čínskou kapustou. Narežeme na drobno, a podávame ako prílohu k akémukoľvek mäsu. Je to kóšer čo sa týka filozofie oddelenej stravy, príprava je jednoduchá a ako bonus je to ešte aj veľmi zdravé.

  • 3. mar 2013
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 443x
  • 2
Cviklová polievka

Jozef Kamenský

Cviklová polievka

Ja cviklu vnímam tak, že ma vždy dostane do pohody ak to napríklad preženiem s ťažkým jedlom a pitím a to aj psychického rázu .... Hlavne cvikla s chrenom. Kyslá kapusta je k nej taký dobrý doplnok, aj keď boršč to nie, mäso proste chýba. A keď už sme sa dali na spájanie sladkosti a kyslosti, ak je v nás táto odvaha, určite vieme čo by sme do tohto základu hodili z toho čo nájdeme doma. Alebo aj vonku ako ja žihľavu. Tej nikdy nie je dosť, lebo kedy ste naposledy jedli žihľavu?

  • 5. máj 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 1 261x
  • 2
Sobotňajší obed (alchýmia)

Jozef Kamenský

Sobotňajší obed (alchýmia)

Po nočnej, ale obed navariť treba. Nie pre seba, ľudia majú aj rodinu, deti .... Veľmi sa mi nechcelo vstávať už pred poludním, ale keď som bol pri Laborci natrhať žihľavu, akoby ma oviala sama Krása, tak bolo vôkol pekne. No nie je údelom človeka len na krásu pasívne čakať, ale naopak, sme povolaní alchymisti, aby sme nízke premieňali na vznešené. Povedzme tak ako sa z uhlia "rodí" diamant . No hlavne musíme meniť seba ....

  • 28. apr 2012
  • Páči sa: 0x
  • Prečítané: 939x
  • 0
SkryťZatvoriť reklamu