reklama

Čo všetko skrýva falošný facebookový profil pána X?

O ďalšom obvinení Petra Košča neinformovali médiá a mlčí aj polícia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Novinári celé roky o Petrovi Koščovi alias pánovi X nenapísali ani písmenko. Poskytovali mu mediálnu imunitu. Hoci podozrenia voči nemu sa prvýkrát objavili v spise Gorila, ktorý bol zverejnený na internete koncom roka 2011 a verejne sa jeho meno spomínalo na pojednávaní so sýkorovcami začiatkom roka 2015. O Koščovi začali vo veľkom informovať iba nedávno v súvislosti s vojnou v bezpečnostných zložkách.

Presne tak, ako Košč spolupracoval s novinármi, paktoval aj s kamarátmi z polície. Policajti ho kryli celé roky a žili z informácií, ktoré im nosil na svojich nepriateľov. Naháňať ho začali až v čase, keď nadobudli presvedčenie, že chystá ich trestné stíhanie a kompromitáciu.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Toto sú však už známe skutočnosti. V textoch či na mojej facebookovej stránke som sa im venovala už viackrát.

Obvinenie za čachre s utajovanými skutočnosťami

No doposiaľ sa verejne nikde neobjavila ani informácia o ďalšom obvinení Petra Košča. Vyšetrovateľ NAKA ho obvinil z ohrozenia dôvernej a vyhradenej skutočnosti a ohrozenia obchodného, bankového, poštového, telekomunikačného a daňového tajomstva a iných trestných činov ešte minulý rok koncom septembra. Upozornila som na to, v predchádzajúcom článku.

Košč mal najskôr získať utajované skutočnosti a informácie spadajúce pod bankové tajomstvo a tieto následne šíriť ďalej. Využívať mal na to aj falošný profil na facebooku, používať mal však svoj mobilný telefón a prihlasovať sa mal z IP adries, ktoré je možné spojiť s jeho osobou. Stať sa to malo v druhej polovici roka 2018. Od koho a ako informácie získal, bohužiaľ neviem. Následne prokurátor Okresnej prokuratúry Bratislava 3 Lukáš Hanniker uznesenie o vznesení obvinenia zrušil. Kedy sa tak stalo, nie je jasné.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

„V uvedenej trestnej veci nebude prokuratúra nateraz poskytovať bližšie informácie z dôvodu, že by to mohlo nepriaznivo ovplyvniť prebiehajúce prípravné konanie,“ odpovedal pre môj blog Patrik Hujsa z bratislavskej krajskej prokuratúry.  

Strach z archívu a údajov z falošného profilu?

Policajní funkcionári inak verejne deklarujú, ako po Koščovi a spol. idú, tvrdia, že práve on je za všetkými akciami proti tým, ktorí stíhajú osoby z najvyšších poschodí spoločnosti, hovoria, že im bratislavská krajská prokuratúra spolu s generálnou prokuratúrou robia prieky.

Súčasný špeciálny prokurátor Daniel Lipšic sa zase verejne priznal, že sa s Koščom stretával, ešte ako advokát a schôdzok sa zúčastnil aj dnes už bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik (áno, ten, ktorého mal Košč uplácať), neskorší riaditeľ Slovenskej informačnej služby Vladimír Pčolinský (áno, ten, ktorého Úrad špeciálnej prokuratúry pod vedením Lipšica stíha) a bývalý policajný funkcionár Bernard Slobodník (áno, ten, ktorého Lipšic ako advokát doviedol vypovedať na špeciálnu prokuratúru) a v súčasnosti je najznámejší kajúcnik a vypovedá práve v prípadoch, ktoré dozoruje Lipšicova špeciálna prokuratúra a vyšetrujú a objasňujú naši chlapci so správnym morálnym kompasom.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Policajný prezident Štefan Hamran, riaditeľ NAKA Ľubomír Daňko a ich naši chlapci, ktorí bojujú s temnými silami, by boli bez podpory od novinárov, ktorí sú vo vojne v bezpečnostných zložkách na „ich strane“, úplne stratení.

Netreba zabúdať na ani vyjadrenie Vladimíra Pčolinského o tom, že Monika Tódová z denníka N, chodila ku Koščovi domov na praženicu a Pčolinský ju "viedel na kamerách". (Áno, kedysi bola Tódová so Pčolinským kamarátka.)

Nuž a musím pripomenúť aj to, že Košč túžil založiť investigatívny web s Tomom Nicholsonom a využiť svoj veľký archív. Priznal to aj sám Nicholson v relácii Nadácie Zastavme korupciu. Na písanie investigatívy čerpajúcej z jeho trezoru povolal aj Mareka Vagoviča a chcel osloviť aj ďalších, ktorých nebudem menovať, keďže neviem, či o tom vôbec vedeli. Keď plány Košča, Nicholsona a Vagoviča stroskotali, Košč našiel pre informácie z archívu iné uplatnenie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A kto vie, čo všetko sa v schránke spomínaného falošného facebookového profilu našlo a čo všetko ešte vyplýva z analýz zaistených údajov...

Júlia Piraňa Mikolášiková

Júlia Piraňa Mikolášiková

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  446
  •  | 
  • Páči sa:  1 643x

Témy spojené s políciou, prokuratúrou, súdmi a organizovaným zločinom. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu