reklama

Ako má vyzerať jarmok

Čo si predstavíte, keď sa povie jarmok? Burčiak, smrad a opilcov? Vietnamca, lacné hračky a umelohmotné šlapky? V rozkošnom mestečku Telč na juhu Čiech som natrafila na jarmok ako zo stredoveku. Žiadne jednotné tričká Made in China, ale všetko ručne vyrábané výrobky. Len tá pečená klobáska a pivko nesmie chýbať na nijakom jarmoku...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Najprv ma očaril tento chutný mládenček, ktorý pod dohľadom otca búšil do nákovy ako pravý kováč.

Obrázok blogu

Samozrejme, tváril sa dokonale dôležito, no ak ste ho pozorovali dlhšiu dobu, povedali ste si, že má na to plné právo...

Obrázok blogu

...pretože takéto výrobky si určite zaslúžia nálepku HAND MADE.

Obrázok blogu

Potom mi padol zrak na stánok s odevmi. Originalita a zmysel pre krásu mu naozaj nechýbali,...

Obrázok blogu

...no a kto bol oblečený dosť, mohol si zasnívať o nejakej pradúcej kočke.

Obrázok blogu

Pre dámy, ktoré považujú rovnaký kus odevu na inej osobe rovnakého pohlavia za spoločenské faux-pas, tu máme tieto tašky, každý kus je totiž originál.  

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Keď som si v tomto stánku chcela kúpiť malý hrnček na pamiatku, dve ukecané predavačky v stánku začali atak na moje citové rozpoloženie a nakoniec som odišla s plne naloženou škatuľou keramiky (ešte šťastie, že si zariaďujem novú kuchyňu, lebo by som to ťažko zdôvodňovala mojej šetrnej rodine). V každom prípade som im udelila súkromnú cenu za najlepšiu marketingovú aktivitu.

Obrázok blogu

Ihneď na druhom mieste skončil stánok s drobnými nepotrebnými kravinkami, ktorý originálne lákal kúpychtivý ľud na "klíčenky s havětí" a "kamení podle hvězdných znamení". Vulkanický oblázek sa mi určite niekedy zíde...  

Obrázok blogu

Nie, toto nie je fujara. Dlhé a pokrivené čudo, na ktorom hrá "Bob Marley", sa volá DIDGERIDOO. Je to domorodý austrálsky nástroj, na ktorom vraj nesmeli hrať ženy. Pokiaľ viem, tak fujara v tomto smere ženské pokolenie nediskriminovala.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Prútené košíky nie sú síce až také mimoriadne, ale na jarmok určite patria viac ako balenie piatich kusov polyesterových ponožiek len za 50 korún.

Obrázok blogu

Kto dostal chuť na pivko, nechal svoju polovičku nakupovať a skočil si do "hospody". Je naozaj pravdou, že čo Čech, to muzikant, pretože tých tu bolo naozaj veľa.

Obrázok blogu

 

Len stále premýšľam, kde som už tohto chlapíka videla. Žeby hral v nejakej telenovele?

Obrázok blogu

 

Všimla som si, že ani panstvo neohŕňalo nos nad jarmočným tovarom. Tak ako plebs, skončil aj tento vznešený pár pri stánku s občerstvením.

Obrázok blogu

Nuž, atmosféra bola naozaj výnimočná, pretože telčskí mestskí páni si dávajú naozaj pozor, aby všetky ponúkané produkty vyrábali českí výrobcovia. A vôbec k tomu nepotrebujú zákony, stačí zdravý rozum a pocit hrdosti na všetko domáce.  

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu

Po vydarenom jarmočení som sa doplazila domov ako zbitý pes (upozornenie pre ochrancov zvierat - pes na obrázku nebol zbitý, ale jeho majiteľ tak trochu vyzeral).

Adriana Markovičová

Adriana Markovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  209
  •  | 
  • Páči sa:  8x

Iné moje texty môžete nájsť:* na tejto N-kovej stránke* na tejto Gorilej stránke* Sieťovkové recenzie Zoznam autorových rubrík:  RozchodológiaZápisky zblúdeného motovidlaVtedy a dnesČo mi napadloČo ma štveFotografieSpôsob ako prežiťMoje malé potešeniaNeverte ničomuZverejnené v tlačenom Sme

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu