reklama

Byť ženou političkou...

...určite nie je snom malých dievčat. Radšej by boli princeznami. Alebo Bárbinami, lebo tie majú Kena. Keď však niektoré dievčatá vyrastú, z neznámych dôvodov začnú túžiť po kariére v politike. Ak vám v tejto chvíli prelietavajú hlavou bláznivé myšlienky a rozhodujete sa, či sa pustiť politickým vodopádom dolu, rátajte s búrlivými vlnami a stopercentnou gravitáciou smerom dolu. Pred cestou si radšej vezmite Kinedryl. Predsudky verejnosti a najmä blahosklonne sa tváriaci kolegovia z poslaneckých lavíc vám to osladia. Čo vás čaká a neminie?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Ak ste mladá a krásna, určite ste figúrkou nejakého starnúceho politika, ktorý chce vylepšiť imidž svojej strany. Nemohli ste sa na svoje miesto dostať vďaka vlastným schopnostiam, mladé žabky politike aj tak nemôžu rozumieť, tak ste využili svoj zjav a tohto politika ste očarili. Ste bábikou, maskotom svojej strany. A určite spíte s polovicou parlamentu.

Ak ste mladá a škaredá (sme v politike, tak aké okolky), určite sa neviete vydať a v politike plnej mužov hľadáte vhodného manžela. Ste vychcaná a premúdrelá ženská a treba si na vás dávať pozor. V parlamente ste terčom posmeškov najmä starších poslancov, ktorým ste stúpili na otlak pri poslednom návrhu zákona. Ste mužatka a možno i lesba.Určite ste ešte s nikým nespali a lezie vám to na mozog.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak ste stará a krásna (zvykajte si, aj to raz príde), svoj výzor ste určite dosiahli pomocou niekoľkých plastických operácií. Tie nie sú lacné a tak je zrejmé, že peniaze ste získali vďaka vzťahu s nejakým milionárom. V parlamente sedíte kvôli tomu, aby ste sa dostali k dôležitým informáciám, ktoré použijete na ďalšie obohatenie. Päť cudzích jazykov ovládate len preto, že medzi vašimi amantmi boli cudzinci. Ste šedou eminenciou vašej strany a treba si na vás dávať pozor.

Ak ste stará a škaredá (ako nakoniec väčšina vašich kolegov - mužov), isto vás niekto dosadil, aby vami mohol manipulovať. Nemáte svoj názor a ničomu nerozumiete. V prípade potreby vás možno kedykoľvek zdiskreditovať, pretože potom po vás neštekne ani pes. V kuloároch máte prezývku "tá stará škatuľa" a poslaneckom bufete o vás kolujú vtipy. Ste buď feministka alebo stará panna, najpravdepodobnejšie však jedno i druhé.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Byť ženou političkou je ťažké. Práve preto obdivujem každú ženu, ktorá to nevzdá a dá sa na boj. Musí bojovať vo svete, kde sa úspech neodpúšťa a kde ženské zbrane nefungujú. Každý prejav vnútornej sily či rozhodnosti v názore sa u muža považuje za hrdinstvo a u ženy za drzosť. Ja tú silu nemám a preto by zo mňa politička nikdy nebola...

... iba ak by sa nejaký bohatý starnúci politik rozhodol, že budem maskotom jeho strany. :o)

Adriana Markovičová

Adriana Markovičová

Bloger 
  • Počet článkov:  209
  •  | 
  • Páči sa:  8x

Iné moje texty môžete nájsť:* na tejto N-kovej stránke* na tejto Gorilej stránke* Sieťovkové recenzie Zoznam autorových rubrík:  RozchodológiaZápisky zblúdeného motovidlaVtedy a dnesČo mi napadloČo ma štveFotografieSpôsob ako prežiťMoje malé potešeniaNeverte ničomuZverejnené v tlačenom Sme

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu