
Suroviny: 1 celé vajce
2 bielka
75g ovsených vločiek
1 dávku vanilkového/čokoládového proteínu
voda

Všetko pekne zmiešame v mixéri do hustej ale tekutej zmesi. Pridáme vodu, pokiaľ sa nám to zdá málo napenené, príp veľmi husté.

A potom pracujeme hneď so zmesou ako s klasickou zmesou na palacinky. Panvicu nemusíme vôbec olejovať, ani nijaký tuk nebude potrebný. Zmes pravidelne vymešiavame, aby obsah bol dostatočne hustý.

Palacinka po upečení vyzerá ako klasická palacinka bez oleja s menšími dierkami - bublinkami.

Z tejto zmesi vám vyjdu asi 3-4 kusy palaciniek.

Na hotovú palacinku som natrel zmes nízkotučného holandského kakaa s vodou a stéviou. Napadlo mi potom ako náplň krém z kakaa, tvarohu, trocha vody a stévie. Na obrázku je použitá prvá alternatíva.

A takto vyzerá výsledok:

DOBRÚ CHUŤ!