reklama

Štyrikrát trochu lásky

„Dobrý deň, don Štefan." Ja a moja kamarátka v kostole, obidve približne sedemročné. Pred nami veľký pán farár. „My sme sa vás chceli opýtať, či by u vás mohli mať svadbu naši Juraj a Zuzka. Myslíme, že sa budú chcieť brať." A on sa len smeje a prikyvuje. „Dobre, dobre dievčatká! Ale nech sa prídu ešte aj oni sami so mnou dohodnúť." Takto sme my dohodovali svadbu. A tí dvaja naozaj prišli a svadba naozaj bola.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Odchádzala som na týždeň do Brna. Bežná nedeľná rutina. Pri mne, ako vždy, môj zlatý priateľ.

Lúčime sa a ja zrazu: „Poď so mnou!"

A on: „Dobre."

Čudujem sa.

„Naozaj? Veď tu nič nemáš."

„Nevadí." A úsmev.

A tak šiel so mnou. A v tom jednom tričku čo mal práve na sebe, s vybitým mobilom a pár eurami vo vrecku v Brne vydržal štyri dni.

Náš známy má penzión v horách. Pred pár týždňami tam mal zájazd seniorov, turistov. Obdivoval ich, akí sú veselí a plní života. Týždeň po tom, čo pobyt skončil, mu prišiel mail:

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Dobrý deň! Viem že sa to nemá, ale mám na vás jednu nezvyčajnú prosbu. Mohli by ste mi prosím Vás dať kontakt na pani Helenku, čo bývala na izbe č. 23? Veľmi sme si padli do oka. Budem Vám veľmi vďačný.

S pozdravom pán Jozef z izby č. 12

Minulý víkend mala moja starká 70ku a starký ešte o deväť viac. Oslava bola krásna, dojímavá. Po gratuláciách niekto pustil akési staré tango. A všetci na starkých, nech tancujú. Najprv sa okúňali a nechceli. Starký však chytil starkú za ruku a pomaly začali. Obom sa v očiach ligotali slzy, ako sa tak kolísali v rytme hudby.

A vtedy som si pomyslela, no nie je to krásne?

Martina Paulenová

Martina Paulenová

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  313
  •  | 
  • Páči sa:  1 725x

Matka, manželka, lekárka, bežkyňa. Píšem o tom, čo som sa naučila pri výchove svojich dcér, čo som zažila počas behov po lesoch a kopcoch, o fungovaní ľudského tela. A niekedy len o celkom obyčajných drobnostiach. Zoznam autorových rubrík:  Veselo aj vážne o materstveZo životaNa zamyslenieZ medicínyNaše krásne SlovenskoBežeckéZ cestovania po sveteNajväčšia umelkyňa, prírodaZ rozprávania starých rodičovPutovanie po Nórsku - 2008Island 2010Alpy 2011Alpy 2012Alpy 2013Alpy 2015Wachau - Dolné RakúskoViedenské zápiskyZápadné pobrežie KanadyNezaradenéSúkromnéTuristika s deťmi

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu