reklama

Nátierka, voda a operátor

„Včera som sa celý večer napchávala orieškovým krémom, " zahlásila Miška. „Akým?" opýtala som sa zo zvedavosti. „Takým z billboardov." Asi som sa zatvárila nechápavo, a tak pokračovala: „Určite vieš, sú všade." Mala som pocit, že sa mi niečo v hlave vybavilo, no nevedela som si poskladať celkový obraz. Viezli sme sa ďalej slimačím tempom istanbulskými ulicami, keď v tom som ho zazrela. Billboard. Hľadeli na mňa šibalské očká veselého, kresleného chlapčeka spoza obrovského balenia orieškovej nátierky.  „Aha, tvoj krém," vykríkla som asi hlasnejšie ako býva na mestskú dopravu zvykom. Začali sme si nekonečné cestovanie krátiť rozoberaním, ako na ľudí vplýva reklama a ja som jej rozpovedala príbehy, ktoré nám hovoril učiteľ na predmete : Vytváranie hodnoty značky a jej maximalizácia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Chlapík, ktorý ma tento predmet učí, je asi tým najzaujímavejším človekom, akého som stretla. Na svojej webovej stránke má uvedené, že je tvorca príbehov (samozrejme k svetovým značkám), inštruktor jógy, urobil štúdiu, ako sa zmenilo vnímanie ľudí, keď si nechal narásť bradu, dokonca hrá na gitaru a spieva. Jeho hodiny boli vždy veľmi zaujímavé a inšpiratívne. Väčšinou sa niesli v duchu, že ak chce byť značka úspešná musí mať príbeh , nedotknúť sa cieľovej skupiny len raz , ale sprevádzať ju počas celého jej životného cyklu - rastiem, študujem, prvá práca, manželstvo , deti ... a ona je stále mojou súčasťou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako príklad nám raz uviedol dokonca svoje deti. Jeho 10 ročný syn je veľkým fanušíkom tenisu a tak ho ako milujúci otec zobral na zápas. Synček vtedy zrejme vypozoroval, že správny tenista pije vodu Evian. Keď si neskôr išli spolu kúpiť niečo na pitie, chlapček nechcel ani počuť o Erikli (čo je najlepšia a najznámejšia turecká značka vody) , dožadoval sa len a len Evianu.

Poznáte to , dva roky uplynú ako voda a vy sa opäť rozhodujete, aký paušál si zoberiete. Keď začalo byť v móde v Turecku prenášať si číslo od jedného operátora k druhému, rozhodol sa, že vymení Turkcell za Vodafone. Výhodne dostal dve sim karty a jednu sa rozhodol dať svojej 8 ročnej dcérke, no tá začala protestovať, že nemôže mať Vodafone, lebo to nie je cool. Všetci jej spolužiaci majú Turkcell, pretože majú veselé reklamy. Nie je sa čomu čudovať, tie rozkošné žlté tykadlá dostali aj mňa.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Medzinárodné spoločnosti vynakladajú horibilné sumy , aby spropagovali svoje značky, produkty a služby, no ich výdavky nie sú zbytočné. Pomaly sa nám dostávajú do mysle, srdca, života a v neposlednom rade do peňaženiek.

Petra Turčanová

Petra Turčanová

Bloger 
  • Počet článkov:  21
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bláznivá párty žena, ktorá dokázala zmeniť prúd svojho života. Zoznam autorových rubrík:  IstanbulPoviedkyRôzne

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu