reklama

Mať tak takéto problémy....

Taký obyčajný letný večer. Dcéry mali svoj deň, neustále sa hašterili. Staršia uškriekaná kvôli bábike, ktorej  mladšia stratila topánky, mladšia urazená, že jej bábika nemá také pekné žlté vlasy ako sestrina. Práve sme sa vrátili z knižnice, kam som ich vzala na bábkové predstavenie. Sedím za počítačom, snažím sa aspoň prebehnúť maily a pracovné ponuky a jasne naznačujem manželovi, že by sa mohol deťom na chvíľu venovať pre zmenu on. Počujem ich výskať a naháňať sa v kuchyni a v duchu nadávam, že sa s nimi nemôže hrať tichšie, škrekotu mám už na jeden deň akurát tak dosť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (21)

Potom počujem pád, škrekot mojej trojročnej ratolesti naberá na intenzite, z ktorej je jasné, že toto už nie je hra, ani malé bebíčko na pofúkanie, ja vyskakujem a predchádzajúce frustrácie mi vyšumia z hlavy.

Zlomená stehenná kosť, tri týždne v nemocnici v trakcii, potom päť týždňov doma v celotelovej sádre. A problémy v inej rovine. Držať za ruku dieťa v bolestiach, ktoré nemôžem zastaviť.

Zrušiť plánovanú cestu na Slovensko. Lacné nerefundovateľné letenky vám nepreplatia. Dajú sa prebookovať - po hodinke, či dvoch strávených na telefóne s customer service zamestnancami a za prebookovacie poplatky, ktoré takmer dosahujú cenu novej letenky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Oželieť prácu, ktorú som konečne našla po štyroch mesiacoch frustrujúceho hľadania v krízovej ekonomike. Poslaný životopis, interview, potom - konečne - pracovná ponuka. Nemôžem nastúpiť v deň kedy dcéru sádrujú v plnej narkóze, navrhujem o týždeň neskôr. Zamestnávateľ najprv akceptuje, na druhý deň mi posiela mail, že nemôže čakať a ponúkol prácu menej kvalifikovanému uchádzačovi, ktorý ale môže nastúpiť o týždeň skôr. Very sorry about your daughter.

Po odstránení sádry pomaly a bolestivo učiť dcéru opätovne chodiť a prestať používať plienky. Bola som neskutočne hrdá na jej prvé kroky minulý týždeň. Na to, že chce a môže zasa chodiť do škôlky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Dnes ráno ma o 6:15 zobudil škrekot. Dcéry tentoraz pre zmenu bojujú o figúrku záchranára Diega. O minútu stoja nado mnou a obe naraz sa mi snažia vysvetliť, že práve teraz v tomto momente majú na figúrku oprávnený nárok. V piatok, keď bolo treba ísť do škôlky, som ich dávno po siedmej nemohla zobudť. Samozrejme, že v nedeľu, kedy by sme mohli spať budú škriekať už na svitaní.

Nadýchla som sa na frustrovaný preslov a vtedy mi to došlo. Keď je boj mojich dcér o hračku skoro ráno momentálne môj najväčší problém, tak to je vlastne dobre, nie?

Katarina Pisutova

Katarina Pisutova

Bloger 
  • Počet článkov:  127
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Komunitný projekt v Ugande (www.lakebunyonyi.net), americký manžel, dve dcéry, online vzdelávanie a chuť cestovať a objavovať nové veci... Zoznam autorových rubrík:  africký životamerický životlen tak kecamSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu