reklama

The Mummy returns

Ruskí komunisti sú zase na nohách. Trúsia sa reči, že ich milovaný Voloďa Uľjanov, tento little big man svetových dejín, autor sovietskeho hospodárskeho zázraku a rekondično-relaxačných gulagov, by mal byť pochovaný do zeme. Ako obyčajný smrteľník, ako ten posledný mužík.Toľká nehoráznosť!

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Tavárišči okamžite rozbehli podpisovú akciu a šéf strany Gennadij Zjuganov pohrozil, že komunisti spustia rozsiahlu kampaň občianskej neposlušnosti. Veru tak, srandy sa skončili.

Ozvala sa i pravoslávna cirkev, že podporuje pochovanie tohto veľkého mysliteľa a revolucionára:
"Lenin by mal byť pochovaný, pretože mumifikácia sa vymyká akémukoľvek kultúrnemu či náboženskému kontextu v Rusku." Toľko metropolita Kiril.
Tak toto je už vrchol drzosti! Čo sa do toho cirkev vôbec montuje? Je to vďaka za to, že ich Lenin nedal všetkých vystrieľať?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyše 80 rokov nikomu neprekážal, a teraz ho chcú odpratať! Akoby Moskva mala bohviekoľko atrakcií.
Milióny ľudí sa chodilo klaňať tomuto odvážnemu človeku, ktorý dokázal zmeniť chod dejín.
Dobre to povedal i kurátor mauzólea : "Vladimír Iľjič Lenin zostane živý ešte ďalších sto rokov. Telo vodcu je vo výbornom stave." Takmer povedal, že "v kondičke".
Ale žarty nabok, de mortuis nil nisi bene, ako vravievame my na východe.

Dlhokánske rady pred mauzóleom sú jasným svedectvom toho, ako si ľudia vážia tohto revolucionára. Pravda, niektorí si aj zašomrú - nie dosť, že musíme stáť fronty na chladničky, autá, banány či vodku, ale ešte i na tohoto tu. Ale vyrývači sa nájdu všade a v každej dobe.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Predstavme si, samozrejme, čiste hypoteticky, že by sa verejnosti podarilo presadiť zrušenie mauzólea. Aké by boli dôsledky takého nerozvážneho počinu?
Súdruh Čepička raz v besede s pioniermi povedal, že keď pristúpil k rakve s Leninom, ovládol ho neopísateľný pocit vzrušenia. Byť v blízkosti milovaného človeka, to nie je hocičo. Ako tam stál

 a mlčky hľadel na vodcu svetového proletariátu, cítil, ako sa mu rozbúšilo srdce a telom mu prebehla príjemná triaška. (Dnes už vieme, že súdruh Čepička prežil pravý, nefalšovaný orgazmus.)
 V jednej chvíli sa mu dokonca zazdalo, že sa naňho súdruh Lenin usmial. Iného by od ľaku porazilo, ale nie súdruha Čepičku, zoceleného v boji proti imperializmu a triednym nepriateľom. Ak by sa dalo, určite by ho tam vyobjímal, možno i pusa by bola.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A o takéto nádherné okamihy v živote mnohých ľudí by nás chceli niektorí nezodpovední avanturisti pripraviť.
Osobne som presvedčený, že zvíťazí zdravý rozum a Lenin zostane tam, kde je už od roku 1924. Verím Gennadijovi a jeho súdruhom, že získajú dosť podpisov na vyhlásenie referenda za zachovanie status quo.

Škoda, že je Rusko tak ďaleko, podpísal by som ho i ja. Nože, Miro Tropko, podpíš za mňa, prosím, nech ten Geňo vidí, že nie sú sami vo svojom úsilí, že aj kdesi na Slovensku žijú ľudia, ktorým nie je ľahostajný osud Vladimíra Iľjiča, vďaka ktorého genialite sme prežili toľko šťastných rokov, a nebyť toho nešťastného Novembra, prežívali by sme dodnes.
Ja sa pokúsim skontaktovať s Jožkom Ševcom, či by sme nespustili podpisovku u nás.
Nemal by byť proti.

Ivan Rias

Ivan Rias

Bloger 
  • Počet článkov:  263
  •  | 
  • Páči sa:  66x

Spýtajte sa Ondra... Zoznam autorových rubrík:  AforizmyKultúraZábavaMôj názorEpigramyPoéziaPrózaLiterárne maličkostiPolitikárčenieOdpozorovanéOndroSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu