reklama

Zasnežené snívanie

Je zaujímavé ako všetko, čo zažívame prvé roky života, sa do nás zapisuje akoby tetovacou ihlou. Niektoré zážitky zdanlivo vyblednú pod nánosom nových, ale nikdy úplne nezmiznú – niekedy stačí vôňa, chuť, či známy zvuk a sú späť.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Od malička bol pre mňa sneh každoročnou realitou a palmy nereálnou exotikou. Teraz je to naopak. Predminulé treskúce Vianoce som drkotajúc zubami prehlasovala, že takéto zimy sa nedajú vydržať a blahorečila vynález skvelého zimného životabudiča, akým je čaj s rumom. A ešte južanské podnebie.

Ale asi to tak bude vždy, že my nevďačníci túžime práve po tom, čo nemáme. Dnes ráno mi pár drobných vločiek, ktoré si akoby samy neboli isté, či naozaj chcú byť snehom a chladnejší závan vetra niečo pripomenuli a mne sa zacnelo za tou našou „ozajstnou“ zimou. Za mrazivým tichom, v ktorom človek počuje ešte aj vlastný dych a kroky. Niekde na konári nehybne sedí schúlený osamelý vtáčik, našuchorený, aby mu bolo aspoň trochu teplejšie a na konci tej zimy čaká horúci čaj, ktorý nikdy nechutí lepšie ako po prechádzke zasneženým lesom.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Napríklad takýmto...

Obrázok blogu
Obrázok blogu

Tušenie cesty

Obrázok blogu

Konvergencia, alebo pekne po slovensky, zbiehanie :)

Obrázok blogu

Sieť

Eva Stasselová

Eva Stasselová

Bloger 
  • Počet článkov:  63
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som človek večne bojujúci s protichodnými túžbami usadiť sa a spoznávať svet. Kritizujem v nádeji, že sa niečo zmení. Zoznam autorových rubrík:  late night dreamersČisté radosti životaZastavený časBurning HeartŠpanielsko (nielen) od AtlantiPolnočný úpalKade sa túlamVizuálne blúznenieObzretiaNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu