reklama

Kopajúci chuligán vs. šikanujúci poslanec. Aký je tam rozdiel?

Posledné dni sa s hlúposťou roztrhlo vrece. Dokonca aj smutné grafy narastajúceho počtu zbytočne hospitalizovaných by v kontexte toho všetkého chceli pôsobiť absolútne fádne.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Človek sa čuduje a krúti hlavou, že nevybúrení zakomplexovaní chalani si to prídu rozdať na ihrisko do susedného štátu a pritom sa možno ani niet čomu čudovať. Veď elita národa (ktorou by teda politik mal byť) ponúka príklady podobnej zvrhlosti, ktorá neskutočne infikuje mysle slaboduchých, pôsobí na ich živočíšne pudy. Čo je však najhlavnejšie - zbiera tým lacné a skutočne ľahko získané politické body. Stačí byť hulvát, zvrhlík a zbabelec; a možno sa tam znova prekrúžkuješ.
Nikdy by som však nečakal, že sa nejaký z poslancov zníži až k takej úbohosti, pri ktorej sa každému správnemu mužovi (o čo viac správnemu otcovi) zatínajú päste do bojovej polohy. Ak podobné konanie ešte svojím postojom podporí bývalý šéf najvyššieho súdneho orgánu, českí podivíni, pýtajúci podpis od nevládneho starca, vyznievajú ako veselá kopa pomätených oportunistov.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ale späť k statusu, ktorý vzbudil toľko vášní. Že vraj chcel len zagratulovať dievčaťu. Nuž, takéto rozprávky môže rozprávať 5-ročným detičkám. A možno ani tie by mu neuverili, nakoľko majú často viac rozumu ako človek, čo podobnému farizejovi môže hodiť volebný lístok.
Téma kyberšikany je závažná. Ako učitelia to často vnímame omnoho viac. Tento abstraktný svet vytvára neskutočný priestor pre predátora, ktorý často s úplne iným zámerom spôsobí traumu človeku. Pán poslanec určite nechcel útočiť na dievča, ale svojím konaním tak urobil. Je to ako keby si šiel 100-tkou cez mesto a zrazíš chodca na prechode. Tiež si nešiel 100-kou s úmyslom zraziť....ale....ale predvídal si?
Asi by sme však veľa chceli - predvídať, od politika, ktorý zbiera body olizovaním primitívnych ľudských pudov. Prečo primitívnych? Komentáre pod jeho príspevkom sú toho jasným dôkazom a poviem vám, že sú natoľko toxické, že dokážu infikovať aj ,inak normálnych, ľudí.
Verím, že dcéra pani prezidentky to zvládne ľavou zadnou, ale rana, ktorú Taraba uštedril spoločnosti, len tak ľahko nevymizne.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

O čo viac je to pre nás bolestnejšie v čase, keď sme mohli sledovať najhoršie zrno primitívnosti v priamom prenose.

No a aký je rozdiel medzi chuligánom kopajúcim do vypnutého človeka a šikanujúcom poslancom bez hanby?

Myslím že rozdiel tam je. Každá útočiaca päsť má svoj pôvod v nenávistnej reči. Písmenká na internete sú len obmenou ľudskej reči. Ale to už asi poslancom zo spomínanej maštale nič nehovorí. Sorry, vlastne som zabudol, že oni ani nevedia používať počítač...

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  476
  •  | 
  • Páči sa:  2 013x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu