reklama

Toto sa stane, ak ustupujete primitivizmu

Po dlhom čase derby pred divákmi. Všetci to akosi čakali a nakoniec to aj tak všetkých prekvapilo. Tentokrát ale prekonalo všetky prípustné hranice...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

"Aspoň, že mali rúška", snažil som sa to brať s humorom. Možno by to aj bolo vtipné, ak by na ihrisku takmer nezomreli niektorí z nich, ak by svetlice nedopadali do sektorov s normálnymi fanúšikmi a deťmi, ktoré si dozaista odnesú nemalú traumu.
Tento fenomén nie je ničím novým a rád spomínam na časy, kedy sme s malým obdivom stáli pri pošahaných chuligánoch na zápase a na každé "SLOVAN" zakričali "DO R*TI". Potom za nami prišiel jeden z nich a povedal nám, že chlapci radšej tichšie. Ale o tom možno nabudúce...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Včerajšia šou primitivizmu sa akosi dala čakať. Pandémia hrabe na hlavu normálnym a preto sa netreba čudovať tomu, že to švihá aj týmto "víkendovým bojovníkom", ktorým podobné aktivity dozaista chýbali. Masové protesty proti vírusu tu už akosi nikto nechce organizovať (Fico prišiel na to, že hlasy nazbiera aj menej agresívnym spôsobom, Kotleba sa skrýva ako voš pod chrastou, Mazurek radšej vypisuje osočovačky na normálnych doktorov). Chuligáni si to naplánovali a vyšlo im to na jedničku. Tých zopár reflexných holohlavých týpkov, ktorých by som sa inak bál a verím, že by sa ich báli aj mnohí z agresorov, jednoducho nemohli zastaviť rozbehnutý kolos nahromadenej agresivity a steroidov. Podľa nejakých zaujímavých pravidiel to má zabezpečiť bezpečnostná služba, ale poviem vám, že tu pomôže len obušok a slzný plyn.
Dnes sme v škole preberali demokraciu, samozrejme aj jej mnohé nevýhody. Reč padla aj na podobné aktivity a možno aj preto som neodolal a pozrel som si videá z násilností.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Z prvého počutia to vypadalo na jasný útok "belasých". Apropo, aj v lige majú asi lepší útok. Či nie? Sorry, aj pre takéto zlyhania už slovenskú ligu ignorujem z výšky atmosféry. Prvá provokácia však prišla od "andelú", ktorí sa tentokrát v čiernom zjavili nad belasými a možno čosi hodili alebo zakričali...alebo oboje.
Zrazu bolo vidieť, že už to asi vrelo aj v útrobách štadióna. Nie, neuvediem vás do omylu. Nečakalo sa na pivo, nikto sa nepredbiehal, nikto nikomu nepozeral na vtáka pri pisoári...bežala totiž ešte len 12. minúta. Slovom - DVANÁSTA MINÚTA!!!
Skupina "černých andelú" - možno víťazoslávne, ale skôr zo strachu o holú prdel a s pocitom detskej radosti a strachu nabehla naspäť do svojho výbehu. Vtom sa už rozbehlo naplno. Zo skúseností si trúfam povedať, že toto bol dohodnutý signál. Zrazu nastal chaos, na ihrisko cez holohlavé žlté vesty prešli slovanisti a proti nim opäť skupinka "černých andelú". Dvorenie prebehlo v poriadku a mohlo sa začať párenie.
Idioti, hlupáci a vymetené kapustné hlavy. Iným slovom sa to ani nedá nazvať (práve si na vašu česť pustím WEEKEND WARRIOR od Iron Maiden - pesnička o vás). Sám sa čudujem, ako sa rozpoznajú pri tej bitke. Asi sa jedná o akýsi inštinkt, ktorým sú tieto živočíšne druhy obdarované...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Kopačky do hlavy ležiacemu na zemi...chaos. Klobúk dole pre týpkom v bielom saku - ževraj to bol Poór. Neviem, každopádne slovanista bez trička mu možno môže ďakovať, že mu zachránil život. Tá besnota by ho tam isto zabila. A tak to šlo ďalej, až do úplnej šialenosti - svetliciam namiereným náhodne do ľudí.

ÁÁÁ, už sú tu! Konečne ťažké sily. Nepochopiteľne nenasadené, nepredvídajúc nešťastie. Možno sa niet čo čudovať. Silové zložky sa boja zasiahnuť proti primitivizmu. Naposledy sme to videli na uliciach Bratislavy. Veď kopať niekomu do auta je úplne v pohode, rovnako ako aj písať výhražné Emaily. Alibizmus, že zodpovedá bezpečnostná služba. Ach - mali ste byť za bránou. Aj keď z našich peňazí, ale čo už....

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Verím, že toto bol posledný klinec do rakvy. Budíček, ktorý zazvoní kompetentným. Snáď si už uvedomia, že toto nie je sranda. Toto sú trestné činy. Na štadión, ani nikde inde nepatria. Exemplárne tresty sú namieste, ale nestačia. Táto háveď sa už nemôže dostať na naše štadióny. Kluby, ozvite sa, pomôžte to vyšetriť a hlavne zastaviť. Dajte lístky na občiansky preukaz, nafoťte všetkých pri vstupe. Konajte už! Tu ide o budúcnosť - nášho futbalu a spoločnosti!!!

Marek Strapko

Marek Strapko

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  476
  •  | 
  • Páči sa:  2 012x

Všetci vravia, že som večný optimista. Asi som ten najlepší klaun na svete. Snažím sa nebáť sa. Zoznam autorových rubrík:  Domáca politikaSpoločnosťZ môjho životaZahraničná politikaŠkolaOsobnosti, zaujímavostiŠportHudbaNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu