PRAŽENÉ HUBY S KAPUSTOU (recept od pani Babičovej)
Sušené huby /najlepšie tmavé, kvôli farbe/
Olej
Cibuľu
kyslú kapustu (nadrobno)
Koreniny (čierne, grilovacie, sladkú papriku, cesnak)
Huby zaparíme a zatiaľ spražíme cibuľu na oleji. Pridáme scedené huby a pražíme až kým začnú voňať. Potom pridáme kyslú kapustu a spolu podusíme asi 20 minút. Pomer húb a kapusty je individuálny, v prípade suchého roku je možné pokrm premenovať na kapustu s praženými hubami. Potom hrniec odkryjeme a za priebežného miešania spražíme aj kapustu dosucha. Nakoniec okoreníme podľa chuti a necháme vychladnúť.
Návrh na servírovanie: Huby s kapustou podávame spolu s varenými zemiakmi v šupke, môžu byť aj omastené praženou cibuľkou s červenou paprikou, alebo jednoducho s chlebom. Pokrm vhodne dopĺňa dobrá pálenka. Dobrá rada - „Čím viac kapusta postojí, tým je chutnejšia!" Dobrú chuť!

FAZUĽOVÝ KRÉM - KOLOŠENA FAZUĽA (recept od pani Stankovej)
fazuľa
cesnak
soľ
múka
Fazuľu varíme v slanej vode s cesnakom. Keď je mäkká, pridáme svetlú zápražku, necháme spolu prevrieť a odstavíme. Vlažné najemno rozmixujeme a podľa potreby dochutíme. Podávame k zemiakom, kyslej kapuste a pod.
PAPRIKÁŠKA - PAPRIKOVÝ BÔČIK (recept od pani Stankovej)
bôčik
nové korenie
čierne korenie
cibuľa
cesnak
sladká paprika
soľ
Bôčik varíme v slanej vode so zmesou nového korenia, čierneho korenia, cibule a cesnaku 1 až 2 hodiny. Následne ho obalíme v sladkej paprike, čiernom korení, cesnaku a troche vegety a necháme vychladnúť. Studený nakrájame.


ZEMIAKOVÝ PAPRIKÁŠ (recept od pani Stankovej)
zemiaky
cibuľa
cesnak
feferónky
maggi
vegeta
soľ
Worchestrová omáčka
sladká paprika
olej
Speníme cibuľu a cesnak. Nakrájané zemiaky pridáme so zmesou korenín, podlejeme a dusíme 15 minút. Odkryjeme a naďalej dusíme. Môžeme pridať volské oko.
AKO SI VYROBIŤ SYR (recept od pani Dundovej)
Kyslé mlieko
Keď mlieko vykysne, dáme ho do hrnca na sporák. Varením sa vyzráža a potom ho precedíme.



HRUDKA (recept od pani Stankovej)
1l mlieka
15 vajec
kyslé mlieko 1-2 dcl
cukor
soľ
Uvariť kým sa nezrazí, dáme na gázu, zviažeme a necháme odkvapkať. Podávame k mäsu.

Podľa receptov kuchárok z Inoviec zaznamenali Zuzana Krivošová a Marie Stracenská