Na prípravu tohto rýchleho a chutného jedla budete potrebovať:
1. Balíček cestovín mohutnejšieho rázu (žiadne pidislížiky alebo písmenká)
2. Hlavička brokolice (ak je niekomu po chuti, tak aj viac)
3. Olivový olej
4. Dva strúčiky cesnaku
5. Kyslá smotana
6. Soľ alebo vegeta
Brokolicu umyjeme a nakrájame na menšie ružičky. Dáme zovrieť vodu a keď sa dočkáme, pridáme trošku soli, nasypeme cestoviny a aj ružičky brokolice. Necháme variť dovtedy, kým nie sú cestoviny uvarené ale iba tak "al dénte"! Popri nich sa nám v hrnci uvarí aj brokolica.

Kým sa cestoviny s brokolicou varia, rozpálime na panvici olivový olej. Opečieme na ňom do hneda dva strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky. Pozor, iba mierne do hneda!

Keď sa už brokolica ako-tak uvarila a cestoviny sú akurát, scedíme ich do "cedziaka" a necháme odtiecť. Niekedy sa brokolica rozvarí viac, inokedy drží pokope...Ak sú ružičky celé, nerozpadnuté a pevnejšie, vyberte ich najprv zvlášť na tanier a trošku popučte vidličkou.

Potom treba urobiť toto: prehoďte všetko z "cedziaka" do panvice s olivovým olejom a cesnačikom, poriadne to premiešajte, nech sa to pospája. Nech to jedno s druhým a tretím "ladí".

Nakoniec primiešajte jednu kyslú smotanu a je to hotové. Naložte si na tanier, koľko zvládzete a posypte to parmezánom alebo iným tvrdým syrom. Dobrú chuť!

A ešte raz dobrúúúúúú chuť!

A toto nám zostalo...teda, mojej sestre. Prišla, videla a neodolala!

Prípadné pripomienky alebo naopak slová chvály adresujte mojej svokre. Rada odovzdám! :))