reklama

Gesto uznania smerom k Tesco pokladníčkam - KD

Študent potrebuje peniaze stále, na rôzne viac či menej potrebné veci, tak sme sa jedného dňa s kamoškou rozhodli, že ideme brigádovať do Tesca. Na robotu nie som vyberavá, ale toto ma fakt dorazilo. Vydržala som to v tej pokladni dvakrát, takže Klobúk Dolu pred tými, ktorí tam fičia denne...

Písmo: A- | A+
Diskusia  (40)

Príjemné sobotné ráno, za pokladňou sa dá ešte pospať, trochu sa nudiť, veď kto už len chodí nakupovať o šiestej. "Veď počkaj, uvidíš, čo tu bude o desiatej." Presne tak, rozbehlo sa to.

"Ale na tomto nemáte kód, takže vám to nemôžem nablokovať! Mohli by ste si to ísť, prosím vás, vymeniť?" "Lenže tieto boli posledné." "Aha, počkáte chvíločku? Vyriešime to." Volám informácie, po piatich minútach sa niekde v štósoch papiera nájde kód, no zatiaľ sa pri mojej pokladni vytvára rad, ktorý šomre na neschopné brigádničky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

"Mohli by ste mi rozmeniť tú päťtisícku na drobné?" "Nemôžem, máme to zakázané." "Ale tam vedľa by mi to vymenili!" "Tak to skúste tam vedľa."

"Teta, ja len toto," vykladá mi dievčatko na pás mlieko a rožky, "a ešte toto lízatko." Poviem cenu. "Mám dosť?" Nemá, keby nezobrala lízatko, stačilo by. "Je to dobre, ale lízatko až keď sa napapáš, platí?" "Ďakujem, dovidenia." Nič to, doplatím zo svojich, keď ona bola taká milá.

Rodinka, poriadne veľký nákup a zjavne všetci nervózni. Dievča vykladá na pás nejaké tričko a hneď na to práskne jogurt. Nanešťastie, otvorený, čučoriedky sa roztečú po bledom tričku. "Do ...., ....., dávajte pozor, čo robíte!!!!" Zakričí milý otec rodiny. Neznášam, keď ľudia používajú vulgarizmy a kričia. "Nechaj ju na pokoji, ona za to nemôže," zastane si ma manželka. "Prepáčte," zamumle. "Nič sa nestalo. Skúste s tým ísť na informácie, možno vám to vymenia," odpoviem trasľavo. Ruky sa mi klepú tak, že sa mi zdá, že tie drobé rozsúpam po zemi.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Klepú sa mi ďalej, takže pri ďalšom zákazníkovi musím dvakrát stornovať jednu a tú istú mrkvu. "Ponáhľam sa, nevidíte? To som si mohla aj sama nablokovať!" "Prepáčte, nerobím to naschvál."

Zazvoní mi telefón. "Daj si pozor, ide ti kontrolný nákup, dobre? Hlavne nenápadne, neotáčaj sa." volá milá teta z pokladne číslo 4. "Dobre, hneď prídem," poviem nenápadne. Už len toto mi chýbalo. Ujo SBSkár do krabice od od rýchlovarnej konvice napchal asi 10 DVDčok, našla som mu ešte 3 CDčka schované nenápadne pod papiermi v košíku. Na nejakú 700korunovú pánsku vôňu už nedošlo. "Slečna, vypnite pokladňu a choďte dozadu."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nasleduje morálne poučenie ako som nepozornosťou okradla hypermarket. "Boli ste upozornená?" "Nie," zaklamem. "S kým ste telefonovali?" "S informáciami, mám ísť na prestávku." Mimochodom, fakt by sa hodila, už som tu 6 hodín a tvárim sa milo. "Dobre, ale ešte niečo: buďte milšia na zákazníkov. Kontrolný nákupca síce povedal, že ste dodržali 3P pokladníčky, ale aké problémy boli s tým jogurtom?" "To nebola moja chyba." Asi mi neverí, ako fakt mi to je už jedno. Podpíšem nejaké papiere o tom, že som bola poučená, vrátim sa do pokladne a zazvoní telefón: "Bež na prestávku!"

Zvyšné hodiny ubehnú celkom rýchlo vďaka únave, milému anglicky hovoriacemu manželskému páru a Ukrajinke s dvoma ratolesťami, ktorí boli strašne zlatí. Hurá, domov!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Slečna,ukážte mi ešte váš batoh!" zas ten SBSkár. "Prosím? To ma ako idete teraz prehľadať?" Fakt mi už došla trpezlivosť. Tak mu ju teda ukážem, samozrejme, že v nej nič nemám, ale cítim sa ako strašný chudák, prehľadaná pred toľkými ľuďmi. Neskôr mi bolo povedané, že na to vraj nemám právo, ale či je to tak, fakt neviem. 

Viac sem fakt ani nepáchnem. Nemám chuť dodržiavať 3P: pozdraviť, prívetivo sa správať a zaželať pekný deň, či ako to bolo.

Odvtedy sa snažím byť milá na každú predavačku - teda okrem tých, ktoré sa tvária, že som prišla niečo ukradnúť alebo že som nejaký browser. Držím palce všetkým, čo to takto ťahajú každý deň a ešte raz: klobúk dolu pred vami.

zuzana michalcová

zuzana michalcová

Bloger 
  • Počet článkov:  49
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Pre niekoho obyčajná, pre niekoho výnimočná. Naivná optimistka milujúca ľudí, vôňu pokosenej trávy, letný dážď, knihy a čokoládu... Zoznam autorových rubrík:  Škola, druhý domov:)Aj takto to bývaVšetky "moje" detiĽudia môjho životaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu