Pripravíme si šalát kim-chi a plnené omeletky. Kim-chi je kórejský recept na kvasenú kapustu s kopou korenia. Má veľmi prenikavú chuť a vôňu a nie každý ju zvládne. Ako inšpiráciu si teda pripravíme šalát na spôsob kim-chi. Plnené omeletky sú inšpirované japonskou kuchyňou a čínskymi jarnými rolkami. Tak poďme na to.
Na šalát Kim-chi budeme potrebovať jednu hlavu čínskej kapusty, kúsok zázvoru, dva strúčiky cesnaku, tmavú sójovú omáčku, vínny ocot, sezamový olej (môžeme nahradiť iným kvalitným za studena lisovaným olejom) chili, pol lyžičky kurkumy a soľ.

Vrchnú tretinu kapustnej hlavy odrežeme a odložíme. Zbytok nakrájame na polcentimetrové prúžky. Kapustu poriadne nasolíme a necháme najmenej hodinu odstáť.

Preložíme ju do sitka a pod studenou vodou poriadne opláchneme, aby sme ju zbavili nadbytočnej soli.

V miske zmiešame dve lyžice oleja, nastrúhaný zázvor, roztlačený cesnak, lyžičku sójovej omáčky, kurkumu, dve lyžice vínneho octu a podľa chuti chili.

Zálievku zmiešame s odtečenou kapustou a necháme v chladničke vychladnúť.

Na plnené omeletky si pripravíme kus čínskej kapusty, ktorý zostal z predchádzajúceho receptu, kus kuracích pŕs, sladkú sójovú omáčku, olej, soľ a samozrejme vajcia.

Wok poriadne rozpálime a nasypeme do neho na prúžky nakrájanú čínsku kapustu. Pridáme sladkú sójovú omáčku, soľ a opražíme asi minútu.

Pridáme mleté kuracie mäso, premiešame a pražíme pokiaľ sa neodparí všetka tekutina. Počas praženia miešame a rozprestierame zmes na horúce steny woku. Urýchli to celú prípravu, stratí sa tekutina, ale mäso nevyschne.

Hotová plnka by mala mať slano sladkú chuť. Presypeme ju do misky a necháme vychladnúť.

V miske rozmiešame jedno vajce, pol lyžičky sladkej sójovej omáčky a soľ. Všetko by malo byť spojené do kompaktnej masy, ale nesmie to byť vyšľahané ako vajíčka na piškótu. Ázijci používaju na vymiešanie vajíčka paličky, my to skúsime asi radšej vidličkou.

Poriadne rozpálime čistý vok, potrieme ho olejom a vymiešané vajíčko do neho vylejeme. Okamžite ho krúživým pohybom rozlejeme po čo najväčšej ploche woku. Vrstva vajíčka by mala byť papierovo tenká. Do stredu vložíme náplň a začneme rolovať omeletu.

Mne sa na to najviac osvedčili dve ploché naberačky. Najprv preložíme protiľahlé konce a vytvoríme obdĺžnik.

Potom ho zrolujeme do omeletky a je to hotové. Môžeme rozmiešať ďalšie vajíčko.

Podávame ihneď. Omeletky by mali zostať chrumkavé a horúce v kombinácii so studeným pikantným šalátom.

Dobrú chuť.
