Na tortu si pripravíme päť vajec, šálku cukru, šálku oleja, štyri pudingové prášky, jeden prášok do pečiva a jeden vanilkový cukor. Torta bude mať príchuť podľa toho, aký zvolíte pudingový prášok. Tento z horkej čokolády s vysokým obsahom kakaa je podľa mňa úplne najlepší.

Všetko okrem oleja vysypeme do misy a šľaháme päť minút. Potom za stáleho šľahania postupne prilievame olej a šľaháme ďalších päť minút.

Hotové cesto prelejeme do tortovej formy. Spodok formy pred vyliatím cesta vystelieme pečiacim papierom vystrihnutým v tvare dna. Pečieme v rúre vyhriatej na stosedemdesiat stupňov asi dvadsať minút. Pre kontrolu použijeme klasický špáradlový test.
Necháme celkom vychladnúť, cesto vyberieme, prerežeme a naplníme.

Tortu môžeme naplniť akoukoľvek obľúbenou plnkou. My sme pol litra šľahačky osladili pravým vanilkovým cukrom, poriadne vyšľahali (veľmi noblesne sa táto vanilková šľahačka nazýva Crema chantilly) a pridali sme bobuľové ovocie nakrájané na menšie kúsky.

Nadýchané, jemné a trochu vlhké, výrazne čokoládové cesto, skvele dopĺňa svieža chuť ovocia.

Dobrú chuť.
