Varíme s medveďom - Brownies

Rozhodnutie pripraviť brownies padlo, keď Macko dostal ako darček stopercentnú čokoládu. Pretože brownies to je vlastne samá horká čokoláda. Ak ju máte radi, tento koláč budete milovať. Ak nie spravte si radšej nejaký iný čokoládový múčnik.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Pri príprave brownies buďte nekompromisní, pod osemdesiatdva parcentnú čokoládu nikdy nechoďte. Budeme jej potrebovať spolu tristo gramov. K nej ešte pridáme dvestopäťdesiat gramov masla, päť vajec, pätnásť dekagramov hnedého cukru, dve lyžice kakaa, dvadsať dekagramov polohrubej múky a jeden vanilkový cukor, alebo lyžičku vanilkovej esencie. Toto sú základné ingrediencie. Koláč môžeme ešte obohatiť orechmi, kúskami bielej čokolády, alebo ako sme to spravili my marcipánom.

Obrázok blogu

Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu spolu s maslom a štipkou soli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Hmota musí byť tekutá, hladká a lesklá.

Obrázok blogu

Vajcia,cukor a vanilkovú esenciu vyšľaháme spolu na penu. 

Obrázok blogu

Nie je dobré podceniť šľahanie vajec. Treba mu venovať pokojne aj desať minút, aby hmota celkom zosvetlila a naozaj poriadne narástla.

Obrázok blogu

Počas šľahania vajec rozpustená čokoláda vychladla, ale stále ešte zostala tekutá. Teraz je čas to všetko spojiť. Roztopenú čokoládu pomaly, postupne, zľahka vmiešame do vaječnej hmoty. Preosejeme múku a kakao a aj tie primiešame do cesta.

Ak sme sa rozhodli brownies ešte niečím obohatiť, môžeme to zľahka vmiešať.

Obrázok blogu

Preložíme do tortovej formy, alebo pekáčika, ktoré sme vymazali maslom a vystlali papierom na pečenie. Dobrá rada je použiť radšej menší pekáčik, alebo formu s menším priemerom. My sme navrch rozhádzali ešte kúsky marcipánu.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

 Pečieme v rúre vyhriatej na stopäťdesiat stupňov približne dvadsať až tridsať minút podľa hrúbky koláča. Špáradlový test v tomto prípade vyzerá celkom inak ako pri pečení piškóty. Na špáradle totiž musia zostať prilepené malé omrvinky koláča. Ak ho vytiahneme čisté, tak sme koláč prepiekli, ak je na ňom jednoliata vrstva cesta, ešte treba chvíľu piecť. Správne upečený brownies by mal byť vo vnútri jemne mazľavý a vlhký.

Obrázok blogu

Vynikajúce je, ak koláč pred podávaním ešte na chvíľku zohrejeme a pridáme k nemu vanilkovú zmrzlinu. Výrazne čokoládová, len jemne sladká a v ústach sa rozplývajúca dobrota to je browníes.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

765 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
INEKO

INEKO

117 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu