Čo budeme potrebovať
Jednu parádnu kapustu, kilogram bravčového mäsa napríklad pliecko, pol cibule, tri veľké paradajky, olej, soľ. Jedlo ochutíme červenou paprikou, rascou, celým novým korením, vegetou a bobkovým listom.

A čo s tým urobíme
Najprv nás čaká kopa krájania. Kapustu pokrájame na tenké prúžky a nasolíme. Mäso pokrájame na kocky na vidličku prípadne o kúsok väčšie. Nadrobno nasekáme pol cibule. Paradajky nakrájame na štvrtky.

Do veľkého hrnca dáme olej a do sklovita na ňom popražíme cibuľku. Pridáme kopcovitú lyžicu červenej papriky, lyžicu vegety, lyžicu rasce, šesť guliek nového korenia, soľ a premiešame. Do hrnca vysypeme mäso a opäť poriadne premiešame. Zakryjeme pokrievkou a asi päť minút dusíme vo vlastnej šťave.

Do poduseného mäsa postupne pridávame kapustu. Počkáme kým kapusta zmäkne a pustí šťavu a pridávame ďalšiu až kým všetka kapusta nie je v hrnci. Opäť prikryjeme pokrievkou a dusíme. Postupne ako kapusta mäkne a púšťa vlastnú šťavu, premiešavame ju s paprikovým mäsom a necháme, aby sa vyparila skoro všetka tekutina.
Ak máme mladú kapustu, tá obsahuje viac vody a tak dusenie bude trvať dlhšie. Ale aj tak to určite nie je viac ako tridsať minút

Podusenú kapustu s mäsom presypeme do vhodného pekáča. Na vrch pokladieme paradajky, zapichneme pár kúskov bobkového listu a šup s tým celým do trúby.

Zapekáme približne štyridsaťpäť minút. Kapusta musí byť celkom mäkká a na povrchu jemne pripečená. Paradajky aj mäso pustili do kapusty všetku svoju šťavu a chuť a tiež sa mierne pripiekli. Jedlo musí byť šťavnaté, ale na spodku pekáča nemá zostať žiadna prebytočná tekutina.

Podávame s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť.
Poznámka: Tento pokrm je vynikajúci aj s použitím odžilkovaných kelových listov. Dobu dusenia je potrebné predĺžiť.