Na cesto budeme potrebovať päť vajec desať dekagramov kryštálového cukru, desať dekagramov hladkej múky, pol lyžice prášku do pečiva a lyžicu kakaa.
Na krém si pripravíme dve nátierkové maslá (neochutené), dve šľahačky, tri lyžice práškového cukru a pol kilogramu malín.
K tomu všetkému ešte malinový džem.

Najskôr oddelíme bielka od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme ich do krémovej konzistencie.

K žĺtkom pridáme približne tretinu bielkového snehu a pomocou sitka preosejeme všetku múku, prášok do pečiva a kakao. Opatrne miešame pokiaľ sa všetko nespojí. Pridáme všetok ostatný sneh a opatrne vmiešame do hmoty.

Takto nejako vyzerá hotové cesto.

Koláčový plech vystelieme papierom na pečenie a cesto do neho vylejeme.

Pečieme v rúre rozohriatej na stosedemdesiat stupňov približne päť až sedem minút. Či je cesto hotové zistíme dreveným špáradlom. Po vpichnutí a vytiahnutí z cesta musí zostať špáradlo celkom suché.

Do väčšej misky vylejeme šľahačky, pridáme nátierkové maslá a práškový cukor.

Vyšľaháme na tuhý krém.

Asi tretinu krému si odložíme a do zbytku opatrne vmiešame asi dve tretiny malín. Postupujeme opatrne, aby maliny v kréme zostali čo najviac celé a čo najmenej sa rozpadli.

Plát cesta rozrežeme na polovice. Jednu časť natrieme malinovým džemom.

Na ten rozložíme krém s malinami.

Opatrne pritlačíme druhou polovicou cesta.

Celú tortičku obalíme odloženým krémom a navrch rozložíme maliny.

Je to naozaj jednoduchý múčnik, ktorý zvládne každý. Kakaové cesto, krém s jemnou príchuťou masla a šľahačky a výrazné občerstvujúce maliny.

Dobrú chuť.
