Varíme s medveďom - Dusené hovädzie po anglicky

Anglická kuchyňa nemá veľmi dobré meno. Často je považovaná za takú nemastnú, neslanú. Respektíve premastenú a neslanú. Podľa mňa ale existuje ingrediencia, ktorá v anglickej kuchyni skoro nikdy nesklame. Tou ingredienciou je hovädzie mäso. Keď bude hovädzie dusiť Francúz, vyrobí prepustené maslo, pokosí pol Provensálska, použije nejaké super kvalitné víno a pridá aj množstvo voňavej stredomorskej zeleniny. Keď dusí hovädzie Angličan, tak ho proste hodí na cibuľu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (27)

Tak teda poďme na to. Ku kilogramu hovädzieho mäsa (nemusí byť nič z drahších typov, práve naopak) pridáme kúsok údenej slaniny, šesť väčších cibúľ (pokojne môžu byť všetky žlté), hlavičku cesnaku, pol litra vývaru a trochu oleja.

Jedlo okoreníme červenou paprikou, čiernym korením a soľou.

Obrázok blogu

Najprv do hrnca hodíme na kocky nakrájanú slaninu a necháme ju vytopiť. Pridáme štyri nadrobno nasekané cibule, osolíme a za občasného miešania ich necháme zosklovatieť.

Obrázok blogu

Pridáme dve cibule nakrájané na osminy, cesnak nakrájaný na plátky a lyžicu červenej papriky. Premiešame a pod pokrievkou necháme dve minúty podusiť.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

K cibuli pridáme na kocky nakrájané hovädzie. Premiešame a okoreníme mletým čiernym korením. ( Ten syčiaci a pariaci hrniec sa poriadne odfotiť nepodarilo, takže je čo je.)

Podlejeme vývarom a ak je treba doplníme vodou tak, aby všetky ingrediencie boli pod hladinou. Prikryjeme pokrievkou a vložíme do rúry vyhriatej na stopäťdesiat stupňov.

Približne každú hodinu hrniec skontrolujeme a ak je treba, dolejeme vriacu vodu z kanvice. Stále platí, že všetky ingrediencie by mali byť pod hladinou. Dĺžka dusenia závisí od kvality mäsa, my sme toto dusili štyri hodiny.

Obrázok blogu

Počas dusenia mäsa si zamiesime na vynikajúce a jednoduché knedle. Potrebujeme jeden nakrájaný sendvič, asi jeden kilogram zemiakov, jedno vajce, poriadnu lyžicu hladkej múky a soľ.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Sendvič nakrájame na kocky, zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle, jemne osolíme a všetko premiešame.

Obrázok blogu

Do cesta, ktoré vzniklo ešte zapracujeme vajce a hladkú múku. Hotové cesto odložíme do chladničky. Použijeme ho až na konci dusenia.

Obrázok blogu

Teraz musíme počkať, aby sa mäso uvarilo celkom do mäkka. Ak je treba dolejeme vriacu vodu a priamo do hrnca k mäsu pridáme knedle zo zemiakovo sendvičového cesta. Mali by byť do polovice ponorené v mäsovej šťave.

Obrázok blogu

Prikryjeme a na dvadsať minút vrátime do rúry.

Obrázok blogu

Jednoduchá a priama chuť hovädzieho a jemne lepkavé rafinované knedle. Vynikajúci obed pre chladné sychravé dni.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu
Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu