Varíme s Medveďom - Dusené mäsové závitky

Ahojte, milí moji. Tak sa vám opäť ozývame tento krát už po dovolenke v Bulharsku. Chystáme pre vás zároveň dva články o Bulharsku. Medveďov bude o jedle budúcu nedeľu a ten môj bude skôr o celkovej atmosfére a pocitoch. Ten bude, keď vo mne dokvasí. :) Tak je na čase trochu poštekliť našich mäsožravcov, čo poviete?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (98)

Potrebujeme:

Pekný kúsok bravčového stehna. Keďže my sme mali pomerne dosť hostí, bolo ho požehnane, teda 1,6kg. Toto množstvo vyšlo na 13 väčších či menších závitkov, teda pre 8 osôb viac ako dosť jedla. (Pokiaľ každý nezje dva závitky, ale to by bolo skutočne medvedie.)
Ďalej potrebujeme šunku a údený syr nakrájané na tenké plátky, 5 vajec, trochu hladkej múky a strúhanky, niekoľko väčších šampiňónov, 1 kocku mäsového bujónu, fľašku piva, čierne mleté korenie a soľ.

Obrázok blogu

Mäso nakrájame na rezne. Ak nie je náš kus mäsa dosť vysoký, môžeme krájať na dvakrát, teda prvý plát nedokrojiť do konca a dokrojiť až druhý plát.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

Následne rezne posypeme soľou a čiernym korením a dobre z oboch strán vyklepeme.

Obrázok blogu

Ideme pekne rolovať. Na každý rezeň dáme primerane veľký kúsok šunky a údeného syra. Navrh pridáme zo tri kúsky na plátky nakrájaných šampiňónov,

Obrázok blogu

...zrolujeme a závitok prepichneme špáradlom.

Obrázok blogu

Do jednej misky si nasypeme trochu strúhanky a v druhej si vyšľaháme cestíčko, pozostávajúce z vajec, hladkej múky, soli a asi 1dcl piva. Konzistencia povedzme ako na hrubšie palacinky.

Každý závitok najprv posypeme strúhankou, len toľko, koľko sa udrží na povrchu závitku, nie je potrebné strúhanku vklepávať ako na 'vlhkých šnicľoch '

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Následne strúhankou posypané závitky obalíme vo vaječnom cestíčku a ...

Obrázok blogu

... šup s nimi do panvice a z každej strany rýchle osmažiť. Stačí len toľko, aby cestíčko pekne zozlatlo.

Obrázok blogu

Závitky poukladáme do veľkého pekáča a zalejeme ich zvyškom piva (nevyslopkať všetko počas varenia, áno) a 0,5 l horúcej vody, v ktorej sme rozpustili kocku bujónu. Pekáč prikryjeme druhým pekáčom, či alobalom a na strednom stupni dusíme v rúre zhruba 1 hodinu. Počas dusenia občas pekáč odokryjeme a dolejeme vodu. Syr nám bude so závitkov vytekať. Nič si z toho nerobíme, veď čo neostalo v závitkoch, bude v skvelej šťavičke.

SkryťVypnúť reklamu
Obrázok blogu

Podávame najlepšie s ryžou, či zemiakovou kašou, poliate šťavou a zajedáme s letným šalátom.

Obrázok blogu

Dobrú chuť.

Obrázok blogu

tenjeho

Roman Daniel Baranek

Roman Daniel Baranek

Bloger 
Populárny bloger
  • Počet článkov:  661
  •  | 
  • Páči sa:  703x

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu