Čo budeme potrebovať
Práve teraz sa dajú kúpiť obrovské hlavy kelu, ktoré sú plné úžasnej chuti. K takejto poriadnej hlave si ešte pripravíme kilogram hovädzieho mäsa (ako na guláš), pol kilogramu zemiakov, jednu cibuľu, cesnak, paradajkový pretlak. Jedlo okoreníme, drvenou rascou, bobkovým listom, čiernym a novým mletým korením a soľou.

Vo väčšom hrnci na oleji speníme cibuľu do sklovita. Pridáme na plátky nasekaný cesnak a pražíme ho pokiaľ sa rozvonia.

Pridáme nakrájané hovädzie mäso, paradajkový pretlak a všetky koreniny. Premiešame a pod pokrievkou podusíme.

Mäso necháme zatiahnuť a

podlejeme vodou. Dusíme asi dvadsať minút.

Pridáme nakrájanú hlavu kelu...

premiešame a znova dusíme pod pokrievkou.

Keď už je mäso mäkké, pridáme nakrájané zemiaky aj s vodou a varíme znova pod pokrievkou.

Pripravíme si suchú zápražku. V malej rajničke opražíme hladkú múku do ružova a po vychladnutí ju vymiešame v malom množstve studenej vody.

Hotovú zápražku vylejeme do vriaceho kelu, premiešame a ešte päť minút varíme.

Podávame s čerstvým tmavým chlebom a tešíme sa z farebnej jesene. Dusený kel je farebný presne ako ona a k tomu je nádhene voňavý a plný úžasných chutí.

Dobrú chuť!
